Unikátní film V peřině se připravoval rok a půl, stál několik desítek milionů korun, pracovaly na něm stovky lidí a technologicky je srovnatelný s hollywoodskými 3D hity. Jeho vznik provázela pochopitelně řada potíží a ve chvíli, kdy má být slavnostně uveden do kin, čelí možná tomu největšímu problému ze všech. Stávka může premiéru úplně zničit.

Nejen kina ale řeší potíže s dopravou. Pražská divadla se s problémem vyrovnávala různě.

Divadlo na Vinohradech jako jediné zrušilo plánované představení Caesar. „Přišlo nám to solidní vůči divákům, kteří by stejně neměli možnost k nám přijet. Hromadné objednávky, u kterých máme kontakty, jsme obvolali a nabídli jiné termíny,“ řekl Blesku ředitel DNV Jindřich Gregorini.„Lístky jednotlivým lidem vyměníme do 4 dnů a navíc jsme Caesara zařadili do programu hned na pondělí, takže o něj lidé nepřijdou,“ dodal.

Fotogalerie
10 fotografií

Národní divadlo o možném dopadu stávky jednalo ještě ve středu odpoledne. „Nakonec jsme se rozhodli, že všechny naše čtyři scény hrát budou,“ řekl Blesku mluvčí Tomáš Staněk. „Chceme ujistit diváky, kteří se rozhodnou pro alternativní způsob dopravy a tomu odpovídající oděv a obuv, že je i tak velice rádi v divadle uvítáme,“ dodal s úsměvem Staněk.

Převážně muzikálové Divadlo Broadway nakázalo hercům, zpěvákům a dalším pracovníkům, aby byli na místě už půldruhé hodiny před začátkem představení. „Chceme mít jistotu, že všichni včas dorazí,“ svěřila Blesku mluvčí Martina Jandová.

To v Hudebním divadle Karlín, kde dnes hrají Carmen s Lucií Bílou, by se pro herce roztrhali. Motorkář a ředitel divadla Egon Kulhánek veze do Karlína ještě druhou helmu a požádal i ostatní spolupracovníky – majitele motorek, aby udělali totéž. „Pro herce budeme motorkami jezdit a odvážet je. Neexistuje zrušit představení, je vyprodáno víc jak půl roku dopředu,“ sdělil Blesku tiskový mluvčí Karlína Tomáš Matějovský s tím, že v divadle musí být všichni bez výjimky dvě hodiny před začátkem Carmen.