Říká o sobě, že je »kandidátem vět«. A hudební kritici mu dávají za pravdu. Nápaditost Svatošových slovních spojení a rýmů totiž nemá v hip-hopovém žánru v Česku konkurenci. Hlavně proto v druhé polovině devadesátých let s hip-hopem prorazil. Depha a jeho kapely Chaozz si tehdy všimli i v televizní hitparádě Eso, která nasadila jeho song Televize. Vyklubal se z něho superhit, který se držel dlouhé týdny na první příčce hitparády.

Velká láska Tereza

Rapper dostal navíc i další sladkou odměnu. Zakoukala se do něho moderátorka Esa Tereza Pergnerová. Přitom se Svatoš v Televizi do Terezy a jejího pořadu Eso pěkně obul. Hrozil, že ji »vezme útokem s ovladačem v ruce«. Hrozil, ale zamiloval se do ní. „Chodili jsme spolu rok a půl. Dneska už to jsou jen vzpomínky a vesměs dobrý. Ty špatný už mi dneska tak špatný ani nepřijdou,“ říká rapper. K důvodům rozchodu se nechce vracet.

Rappeři nic nevydělali

V roce 2002 se kapela Chaozz rozpadla. Ze dne na den. „Ne u každého ta muzika zůstala na předním místě, jako to bylo na začátku. Poslední desku už jsem udělal skoro celou sám,“ vzpomíná na konec působení Chaozzu Deph. A přestože se desky kapely výborně prodávaly a vydělaly hodně peněz, kvůli naprosto nevýhodně postavené smlouvě s vydavatelstvím z toho muzikanti neměli téměř nic.

A tak kroky rapperů zamířily do normálních povolání. Adam začal pracovat u reklamní agentury, kde vymýšlel slogany. Muzice ale zůstal věrný. Pořídil si vlastní nahrávací studio, založil skupinu Prago Union a začal s ní dělat podle kritiků mnohem kvalitnější hudbu než v dobách Chaozzu. V poslední době ho hudba začala opět vytěžovat na sto procent, tak si dal v normálním zaměstnání pauzu. „Až na dva víkendy mám do září nasmlouvané koncerty a začínáme vystupovat i na Slovensku,“ řekl k tomu.

Fotogalerie
5 fotografií

Novou desku natočí s novým úsměvem

Při poslechu jeho nejnovějších písní je však slyšet jedna vada na kráse. Deph při rapování dost znatelně šišlá. V posledních letech mu totiž vypadala většina zubů a při tvorbě nové muziky je to pro něj nemalou překážkou. „Mám to v rodině. Otec měl už ve čtyřiceti všechny zuby umělý. Já jsem si to urychlil asi špatnou životosprávou,“ krčí muzikant rameny. Naráží tak mimo jiné na své experimenty s drogami v minulosti. Teď už v nich ale nejede, tvrdí. A jedním dechem slibuje, že další desku, která má vyjít po prázdninách, vydá už s novými zuby. A co rapper dělá, když zrovna neskládá muziku a nepíše texty? „Jsem se svou přítelkyní, nebo relaxuju při stolním fotbálku s kamarády,“ dodává Adam.