"Honza samozřejmě věděl, že je Alex velmi nemocný, proto byl v poslední době téměř pořád na Slovensku. Pravidelně ho navštěvoval v nemocnici a stejně jako jeho nejbližší věřil, že se jeho přítel, kterého velmi miloval, uzdraví. V nemocnici byl i v neděli, kdy se Alexův stav rapidně zhoršil. Ale k jeho lůžku se nedostal. Lékaři Alexe uvedli do umělého spánku a odmítli ho k němu pustit," tvrdí velmi blízký přítel známého vizážisty, jež v neděli 8. května okolo 22. hodiny podlehl zápalu plic.

Honza se po smrti Alexe zhroutil a uzavřel před světem. Včera (ve středu) se neobjevil ani na narozeninové party salonu Oskar, kde léta působí. Ve jmenovaném kadeřnictví své služby poskytoval i slovenský vizážista, jež se specializoval na zvýrazňování očí pomocí pomocí semipermanentních řas. A bylo tomu i naopak, Honza jednou za týden dojížděl na Slovensko do Alexova salonu Angels, kde měl stálou klientelu. V roce 2008 Honza s Alexem a  návrhářem Fero Mikloškem účinkovali v TV Markíza v pořadu "Skvelý deň".

Chlapce dohromady spojila práce, ale netrvalo dlouho a jejich vztah přerostl v lásku. "Byli si opravdu moc blízcí, Honza Alexa strašně miloval. Smířit se s jeho smrtí pro něj bude velmi těžké, snad to zvládne," obávají se Smijovi kolegové.

Zítra se rodina a nejbližší přátelé s Alexem naposledy rozloučí v bratislavském krematoriu. Na pohřeb z Čech dorazí zpěvačka Dara Rolins nebo majitelka luxusního klenotnictví Tamara Bendlová.

Fotogalerie
8 fotografií