Moderátorce Pavlíně Dankové (47) se od základu změnil život. Vedle toho, že na Nově skončil její pořad Občanské judo, se Pavlína rozešla s dlouholetým přítelem, senátorem a šéfem pražské záchranky Zdeňkem Schwarzem (47). Útěchu našla v náruči nového a o pět let mladšího milence Milana Beneše (42), kterého jí dohodila kamarádka a kolegyně Lenka Hornová (43).

Bývalá moderátorka Pavlína Danková nahradí ve funkci mluvčí Fakultní nemocnice v Motole Evu Jurinovou (57), která byla v lednu odvolaná, protože se dostala do sporu s ředitelem Miloslavem Ludvíkem. "Je to trochu opačná strana, ale těším se, člověk pracvat musí. Já nevydržím dlouho sedět s rukama v klíně," řekla Blesku Danková. Tu vybrala komise ze 36 uchazečů a návrh schválil sám ředitel nemocnice Ludvík. "Přihlásila jsem se a vyšlo to," dodala Pavlína.

Jurinová versus Ludvík

Konkurz na místo svého tiskového mluvčího vyhlásila motolská nemocnice koncem letošní zimy. Byl to druhý konkurz - první byl zrušen, protože výběrová komise nikoho nevybrala. Odvolaná Jurinová, která v minulosti rovněž pracovala mimo jiné jako moderátorka televize Nova, se dostala do sporu se ředitelem Ludvíkem na konci ledna, kdy Ludvík uvedl, že Jurinová proti němu vede "prolhanou kampaň".

Jurinová předtím médiím řekla, že ji Ludvík zklamal, když odjel na safari v době, kdy českým zdravotnictvím zmítala krize. Bylo to v době, kdy 3800 lékařů hrozilo hromadným odchodem z nemocnic, pokud jim nebudou výrazně zvýšeny platy. Jurinová ale odmítla, že by někdy vedla kampaň proti nemocnici.

O Ludvíkově dovolené neměla podle ředitele Jurinová informovat tak, jak učinila. Když jí ředitel její postup vytkl a uložil konzultovat vyjádření pro tisk s managementem, obrátila se podle něj na média s tím, že jí ředitel zakázal za nemocnici hovořit a že bude zřejmě vyhozena.

Fotogalerie
6 fotografií