Moderátor Karel Šíp začal večer poněkud slabým vtipem o nezapnutém mikrofonu, který odkazoval na loňský ročník, kdy zvukař zaspal skutečně a Šípa nezapnul. Rozpačité bylo i vyhlášení zpěvačky roku slovenským zpěvákem Richardem Müllerem. Ten působil tak zmateně, že vyhlášení mnohem víc připomínalo trapný kiks než realitu. Vítězkou se totiž stala Lucie Vondráčková, nikoli Lucie Bílá, jak každý předpokládal.

Jelikož Slavice zřejmě znala výsledky předem, chtěla se vyhnout trapasu a se svým přítelem Petrem Makovičkou raději odletěla na pár dnů do romantické Paříže spravit si náladu. Lucka Vondráčková si pro cenu také nepřišla. Zrcadlo přebíral její otec, kterému dlouho trvalo, než mu došlo, že má jít vůbec na pódium.

To Karel Gott na předávání byl i s krásnou manželkou Ivanou, která zářila v tyrkysové róbě s dlouhou vlečkou. Podobnou barvu po vyhlášení vítěze v kategorii zpěvák získala většina přítomných v hledišti Vinohradského divadla. Mnohonásobného Slavíka totiž převálcoval diskotékový král Michal David.

Výsledky ve dvou nejjistějších a nejstálejších kategoriích, kterými dosud nikdy nic neotřáslo, by mohly o ledasčem vypovídat. Kdo vlastně hlasoval do této tolik propagované ankety a kolik vlastně přišlo v součtu hlasů? Hlasování probíhalo na internetových stránkách, k nimž má přístup úplně jiná sorta lidí, než která sleduje hlavní televizní trháky. V době vynalézavých hackerů by jistě nebyl div, kdyby se někdo, byť třeba žertem, pokusil o zmanipulování konečného skóre.

Kompletní výsledky i soupiska vítězů bude uveřejněna na internetu. Podle pořadatelů prý přišlo přes 400 000 hlasů. To je s podivem, když v ročníku s vítězící Ivetou Bartošovou údajně přišlo jen pár tisícovek esemesek.

Jaký je váš názor na výsledky ankety? Myslíte si, že všechno proběhlo podle regulí? Napište nám svůj názor do diskuze.

Fotogalerie
23 fotografií