Když se Blesk dozvěděl, že Krištof je po smrti a nikdo mu nechce zaplatit kremaci, obvolal jeho kolegy. Zelenáči se okamžitě nabídli, že vše potřebné zařídí. Nemínili se dívat na to, jak se o jejich zesnulého kamaráda nechce nikdo postarat.

Krištof totiž neměl ani manželku ani děti a jeho rodiče jsou mrtví. V takovém případě by se o pohřeb měla postarat obec. „Vznikly tahanice mezi třemi obcemi, čí je to povinnost,“ přiznal Blesku Bořek Bulíček, majitel záchranné služby Trans Hospital, v jejíž sanitce Krištof zemřel. „Krištof jinde bydlel, jinde zemřel a jinde ho převzala pohřební služba. Obce se pak nedohodly, na koho povinnost ze zákona spadá,“ dodal Bulíček.

Fotogalerie
3 fotografie

Obce, jichž se to týkalo, se několik týdnů nedůstojně přetahovaly s muzikantovým vzdáleným příbuzným. Nikomu se do toho nechtělo. „Samozřejmě se postaráme o Zdeňkovu kremaci,“ skupiny Zelenáči Jana Michalová. „Vždyť on si to zaslouží už za to, jak vzorně se staral o své rodiče. Právě kvůli otcově nemoci odešel ze skupiny Zelenáči, aby se o něj mohl starat. Pečoval o něj až do jeho konce. Proto se my postaráme o něj, aby měl důstojnou kremaci,“ dodala Michalová.