Kateřino, kdy a jak proběhl rozvod?

"Rozvedli nás loni 20. prosince. U soudu jsme byli oba přítomni, samozřejmě se svými právníky. A i když jsme z toho měla strach a noc před tím jsem nespala, tak musím říct, že to proběhlo v klidu, bez větších emocí. Dokonce jsme se spolu i zasmáli."

Manželství trvalo pouhé dva roky. Opravdu to mezi vámi muselo skončit rozvodem?

"Dlouho jsem o tom přemýšlela a probírala to se svými rodiči. Uvědomovala jsem si, že po rozvodu budu muset začít od nuly, ale nechtěla jsem přežívat. Mrzí mě, že to mezi námi takhle dopadlo, protože jsem si myslela, že se vdávám poprvé a naposledy, ale bohužel nám to nevyšlo."

Je známo, že jste před svatbou uzavřeli předmanželskou smlouvu, která pro tebe nebyla moc výhodná. Přesto, dal ti manžel nějaké peníze nebo majetek?

"Ne. V podstatě s tím čím jsem do manželství přišla, s tím jsem i odešla. Tedy téměř se vším. Po dobu, co jsme byli manželé, jsme měli každý svůj účet a své peníze."

Zůstalo ti aspoň auto?

"Ne."

Měla jsi vůbec na majetkové vyrovnání nárok?

"Ano, ale nemám sílu tahat se s ním po soudech. Pro mě je naše manželství uzavřená záležitost. Vladimíra jsem milovala, proto jsem si ho také vzala za muže. Ráda vzpomínám na vše hezké, co jsme spolu prožili."

Často jste mluvili o miminku. Proč k tomu nedošlo?

"Ze začátku jsme oba moc chtěli. Ale pak mezi námi začaly problémy a to už jsem nechtěla. Prostě jsem o otci svého dítěte nebyla přesvědčená."

Jaký vztah je teď mezi vámi?

"Nevídáme se, nevoláme si a nepíšeme. Vláďa mě hodně zklamal, je to člověk bez charakteru. Ale třeba se to za pár let mezi námi urovná, na vše zapomeneme a budeme kamarádi..."

Kde teď bydlíš?

"Mám svůj byt na Vinohradech."

Bydlí tam s tebou tvůj přítel David Martinek?

"Ne. Každý máme svůj byt a střídavě žijeme v obou bytech. Jsem ráda, že vedle sebe Davida mám. Hodně mi v nejtěžších chvílích pomohl."

Určitě jsi byla zvyklá na určitý komfort a pohodlí. Nechybí ti to?

"Opravdu nestrádám a neživořím. Vždy jsem pracovala a pracuji dál. Mám kontrakt s jednou kosmetickou firmou, chodím přehlídky, fotím..."

Kateřina Průšová často předvádí spodní prádlo
Autor: Pavel Machan

Kateřina se za Vladimíra Konvalinku provdala po dvouleté známosti v červnu 2008 na zámku Mcely. Loni na podzim manželé oznámili rozchod a v prosinci se oficiálně rozvedli. Podnikatel už několik měsíců randí s finalistkou Miss Adélou Vartovou, Katka je šťastná po boku grafika Davida Martinka.

Fotogalerie
10 fotografií