„Bylo mi hodně zle,“ přiznal Blesku Klíma. „Museli mi zastavit srdeční činnost a pak srdce znovu rozběhnout. Je to jako s počítačem. Když máte problém, vypnete ho a pak znovu zapnete a on si chybu nepamatuje,“ zlehčoval situaci protagonista pořadu Soukromá dramata.

Problémy se srdcem měl Klíma už před dvěma lety, kdy zkolaboval a lékaři mu zjistili anginu pectoris. Reportér sice disciplinovaně okamžitě přestal kouřit, ale jak vidno, zdravotní potíže má dál. „Lékaři mi řekli, že se neví, jak dlouho vydrží srdce pracovat správně, na jak dlouhou dobu si zapamatuje rytmus. Může to být 5 let stejně jako 14 dní,“ přiznává jisté obavy o svůj život Klíma.

Klíma by si měl dát oraz, ale práce je moc

Doktoři nevidí rádi jeho současné pracovní nasazení. Právě ve stresu a špatné životosprávě je jádro všech zdravotních problémů. „Měli jsme s kolegou Jankem Kroupou trochu rušný týden,“ připouští, byť nerad, sám Klíma. Zvolnit ale rozhodně nehodlá. Je to paličák.

Dokonce se proslýchá, že Prima chce Soukromá dramata přesunout ze čtvrtka na úterý a dát jim větší prostor. Pokud ale Klíma trochu neubere, může se stát, že si srdce postaví hlavu a Josef nebude točit vůbec.