Laffita byl nespokojený už po přehlídce, odmítl poskytovat i rozhovory s tím, že na ně nemá náladu. Když před půlnocí odcházel, u východu se potkal s Karasovou. A začal si jí stěžovat na chování Daniely Peštové, Pavlíny Němcové a Terezy Maxové, které její agentura objevila.

„Jsou to nafoukané krá…,“ řekl. „Buď rád, že jsi je na přehlídce vůbec měl,“ kontrovala Karasová. Laffita ale se slovním napadáním nepřestal a přešel do osobní roviny. „Ty cikánko jedna,“ bylo jedno z oslovení, které použil. „Kdybych ti nepodepsala papíry, vůbec bys v Česku nebyl. Měl bys být vděčný, zasr… Kubánče,“ připomenula mu Karasová, že mu v roce 1990 dala potvrzení pro cizineckou policii, že je jejím zaměstnancem, aby se svým přítelem Mirkem Vajdarem mohl zůstat v Praze a nemusel se vracet na Kubu.

Laffita ale vytáhl ještě ostřejší kalibr. „Kdyby nebylo mě, tvoje dcera hnije v Itálii v base. Dělala tam kur... a já to zachraňoval,“ pokřikoval tak nahlas, že ho slyšelo celé pražské náměstí Republiky a přilehlé okolí. „Jdi už do pr…,“ rozloučila se s návrhářem, s nímž se znají 20 let, šéfka modelingové agentury.

Laffita poslal pugét růží jako omluvu

Blesk oba aktéry oslovil den poté, aby zjistil, zda jim už vychladly hlavy. „Nechápu, co Osmanymu bylo. Jestli byl napitý nebo ještě něco jiného. Možná má problémy, je zhrzený a vylil si to na mně. Nevím, co tím chtěl temperamentní Kubánec říct. Nikdo si mi nestěžoval, takže o problémech s modelkami nevím. Když je někdo sprostý, tak jsem taky. Na hrubý pytel hrubá záplata,“ uvedla Karasová.

„Já to Osmanymu vyčetl. Špinavé prádlo se má prát v prádelně, a ne na ulici. Nelíbilo se mi to, bylo to levné. Byl jsem z toho vyděšený,“ řekl Blesku Laffitův manažer a partner Guy. Karasová dodala, že už jí přišel pugét jako omluva.

Fotogalerie
7 fotografií

Návrhář Madonny a Lady GaGa oslnil Prahu

Průhlednou blůzku, kterou nosila Madonna (52) celý rok 2008, nebo bílý kabátek s volány, který měla Lady GaGa (24) na předávání cen MTV, a řadu dalších úžasných modelů vytvořil návrhář Francesco Scognamiglio (35). Ten byl se svou kolekcí exkluzivním hostem 5. ročníku charitativní přehlídky Fashion for Kids, kterou pořádala Nadace Terezy Maxové (39).

Nadčasová elegance, kvalitní látky i půvabné modelky oslnily celý sál pražského Obecního domu, kde večer probíhal. Akce byla doplněna charitativními vstupy a sponzorské firmy se tentokrát opravdu vytáhly. „Jsem šťastná, že se pro pomoc opuštěným dětem vybralo 6 291 000 korun,“ ocenila štědré dárce Tereza Maxová, která v rámci párty oslavila i 2. narozeniny projektu Teribear nebo 10. výročí adopce.com.