Naďa Konvalinková, Martin Dejdar, ani Jiří Lábus, který s Kaiserem dotočil snímek Odcházení v režii Václava Havla, o Kaiserových problémech s alkoholem vůbec neměli ponětí. Nikomu z nich se Kaiser se svým vyhazovem raději nepochlubil. Všichni do jednoho si totiž mysleli, že s alkoholem nadobro přestal.

Konvalinková věřila, že nepije

"Cože? Že ho vyhodili z divadla? To snad ne?“ reagovala překvapeně Konvalinková, se kterou byl Kaiser ženatý 25 let a má s ní dceru Karolínu (27). „Samozřejmě, že Oldovi ráda pomohu a budu mu oporou. Musím s ním ale nejdřív mluvit,“ dodala Naďa. Že o problémech Oldy nevěděla, svědčí i její dva týdny staré povídání na rádiu Frekvence 1.

"Já mám Oldu ze zásady ráda, je to hodnej kluk, ale má svá trápení. Ten alkoholismus vždy z něčeho pramení a u něj je to trošku z psychiky. Ale já myslím, že se s tím hodně popasoval, hodně porval, a jsem vděčná, že s tím bojuje. Kdo ví, co je deprese, ví o čem mluvím." Herečka se s hercem rozvedla v roce 2005, kdy jeho neřízené pití a časté nevěry gradovaly.

Dejdar i Lábus nabízejí berličku

V šoku byl i Dejdar, který v úterý večer očekával s kolegy Kaisera na oslavě 45. narozenin Divadla Ypsilon, kde Kaiser před lety hrál. "Byli jsme přesvědčeni, že Olda přijde. Na oslavách nikdy nechyběl. Teď mi vysvětlujete, proč se asi nedostavil. Je to pro mě velmi překvapivá zpráva, s Oldou jsme se neviděli pár měsíců a já žil v domnění, že je v pohodě,“ svěřil Dejdar s tím, že pokud bude Kaiser potřebovat pomoc, chce být v prvních řadách. "Jistěže ho podpořím, to je jasný. Víte, ono ale jde o to, jestli Olda vůbec nějakou pomoct chce,“ míní Dejdar.

Že je Kaiser na dlažbě, nevěděl ani Lábus, který je s ním léta v tom nejužším kontaktu. "To mi neřekl, že ho vyhodili. Jestli mu chci pomoct? Tak to je moje věc. Nebudu vám nic říkat. Olda přímo nenávidí, když o něm druzí mluví,“ odmítl se vyjádřit sice Lábus, na druhou stranu ale podotkl: "Když jsme točili Odcházení, všechno proběhlo bez jediného problému a v naprosté pohodě. Nevím, co se s ním zase stalo."

Fotogalerie
4 fotografie