"Do tohoto projektu jsem šla, abych podpořila bezpečný sex. Myslím si, že spousta mladých lidí spoléhá na štěstí a neuvědomují si, že následky můžou být nevratné. Mladé dívky ani netuší, že některé choroby způsobují třeba neplodnost," říká Sokolová.

Tváří kampaně Durex, která bojuje proti šíření sexuálně přenosných nemocí, se stal zpívající doktor exotického původu Ali Amiri.

"Do projektu jsem se zapojil, protože čísla mluví jasně! V posledních letech prudce vzrostl počet nakažených virem HIV, sifilisem, kapavkou a dalšími pohlavně přenosnými chorobami. Nejvíce ohroženou skupinou jsou mladí lidé ve věku 20 - 29 let," říká Ali, který je odborníkem na venerologii v pražské nemocnici Na Bulovce.

Ali Amiri je tváří kampaně
Autor: archiv Durex

Kampaň bude probíhat mimo jiné i přímo v ulicích. Dobrovolníci budou prodávat kondomy za částku 10 Kč. Kondomy se budou také prodávat ve všech prodejnách Levi´s a ve vybraných barech a klubech. Celá suma se potom rozdělí mezi předem určené neziskové organizace.

Zajímavostí bude, že kondomy budou zabaleny v unikátních obalech navržených několika českými celebritami speciálně pro tuto akci. Kromě Báry Nesvadbové a Kateřiny Sokolové se do kampaně zapojila módní návrhářka Tatiana Kovaříková.

Bára Nesvadbová ráda pomáhá potřebným
Autor: archiv Durex