Výpovědi zúčastněných se ale liší. Vojtek tvrdí, že se bránil, dva muži zase podle své výpovědi trvají na tom, že byli napadeni. Co se vlastně stalo?

Vojtek jel po deváté hodině večer společně s manželkou Jovankou z divadla domů. „Po magistrále jelo vozidlo, které bránilo plynulému provozu. Dal jsem tedy levé směrové světlo, abych řidiči naznačil, že má uhnout. Použil jsem i klakson a dálková světla,“ popisuje Vojtek.

„Vojtek mě dojel, začal na mě zezadu najíždět, a když jsem ho nepustil, předjel mě zprava,“ pokračuje řidič druhého auta Jan Adámek (25). S tím Vojtek souhlasí. „Na to řidič vozidla reagoval tak, že mě zřejmě chtěl znovu předjet, a přitom narazil zadními dveřmi do mého auta.“ Vojtek tedy sjel z magistrály k čerpací stanici OMV, aby auto zkontroloval. V tu chvíli za ním zastavil i vůz, který ho naboural.

Fotogalerie
4 fotografie

Nastříkal jim pepřový sprej do obličeje

„Vystoupili z něj dva muži, rychle se blížili ke mně a hlasitě něco křičeli,“ popisuje zpěvák. „Omlouval jsem se panu Vojtkovi s tím, že škodu zaplatím. On ale beze slova vytáhl pepřový sprej a nastříkal mi ho do obličeje. Napadl i mého kamaráda, srazil ho k zemi a začal do něj kopat. Pak ještě kopl do dveří mého auta, znovu mi do očí nastříkal sprej a ujel,“ tvrdí Adámek.

„Já jsem se v tu chvíli cítil ohrožen, a proto jsem se začal bránit útoku, který hrozil. Na svou obranu jsem použil pepřový sprej, který nosím u sebe,“ přiznal Vojtek a dodal: „Když došlo k potyčce, přiznávám, že jsem jednoho srazil na zem. Rozhodně jsem ho ale nekopal do hlavy.“

Byli ošetřeni v nemocnici

Mladíky převezla záchranka do Thomayerovy nemocnice v Praze-Krči. „Lékaři oba pacienty ošetřili a propustili. Jejich zranění nevyžadovalo pobyt v nemocnici,“ řekla Blesku mluvčí nemocnice Martina Štanclová. Případ řeší policie. Přestože Adámek tvrdí, že ho Vojtek napadl, vyšetřuje se neznámý pachatel. „Druhý muž z místa odjel, tudíž zatím nelze tvrdit, že jde o konkrétního člověka,“ potvrdil Tomáš Hulan z pražské policie