Zdeněk Svěrák nebyl tím, co Blesku jeho bývalý kolega řekl, příliš zaskočený. „Že bych ho vyrazil z důvodů, o nichž mluví, není pravda. Ale to, co říká, neberte vůbec vážně. On někdy vypustí z úst takovou věc, že až rozum stojí,“ řekl Blesku Zdeněk Svěrák, jemuž se do rozebírání důvodů, proč už Vondruška u Cimrmanů nehraje a diváci ho ani v budoucnosti na divadelních prknech neuvidí, moc nechtělo.

Nechci Vondruškovi ublížit...

„Kdybych vám řekl pravý důvod, tak bych Vondruškovi ublížil a zabolelo by ho to,“ řekl Svěrák a naznačil, že jde o zdravotní problémy. Podle informací Blesku totiž Pavel Vondruška trpí již pokročilým stadiem Alzheimerovy choroby. „Nechci to řešit přes média, ale Pavlovi Vondruškovi určitě zavolám, sám mu vysvětlím, jak to všechno je, a třeba se s ním podělím i o radost z toho, že jsme v pondělí vybrali přes Českou televizi na nadaci Paraple 4 miliony korun,“ uzavřel Svěrák.

Vondruška přiznal problémy s pamětí

Sám Vondruška, když ho Blesk konfrontoval s tím, co o něm řekl Svěrák, připustil, že jisté problémy s pamětí má. „Řekl, že mám Alzheimera co?“ Reagoval poněkud podrážděně. „No, paměť už mi hapruje, to má Svěrák pravdu,“ přiznal herec. Ten už před nějakou dobou uvedl, že je jen málo představení, v nichž může hrát, neboť má potíže se zapamatováním textu.