Premiéra hry Zaslíbení se odehraje už 18. ledna 2011 a pojednává o tragickém osudu nenaplněné lásky textaře Jirky Štaidla (†30) a krasobruslařky Hanky Maškové (†22), kteří nezávisle na sobě zemřeli při tragické autonehodě. Ve hře samozřejmě zazní ty nejznámější Štaidlovy hity jako Lady Carneval nebo Kávu si osladím, jejichž interpretem je Gott.

Slavíka si zahraje Jakub Šafránek (26) z činohry ND Brno. Druhého velikána české pop-music Štaidla ztvární Ján Jackuljak z Městských divadel Brno a jinak také muzikálový Robin Hood. „Gotta si střihnu rád. Mám k němu vztah velmi pozitivní a je to pro mě skutečně takový náš Bůh. A hrát Boha lichotí každému. Doufám jen, že pan Gott bude spokojen,“ řekl Šafránek.

Politika nebo jen zábava?

Gott šéfovi činohry NB Brno Zdeňku Plachému dal už souhlas k užití svého jména. „To je samozřejmé. Přece tam ty naše notoricky známé písničky nebude zpívat někdo s jiným jménem,“ podotkl Gott a přiznal, že je stejného názoru jako Ladislav Štaidl. Hra měla být víc zábavnější, přesně tak, jako život jeho bratra byl, a nikoli ji stavět na pozadí politických událostí, startujících jarem 1968. „V tom je ale ta síla a tragédie dvou krásných lidí,“ namítá Plachý.

Snad nejmoudřeji k celé věci přistupuje hudební kritik Jiří Černý, který ve hře také figuruje. „Já chápu Láďu, že tam nechce motat tu politiku. Na druhou stranu jsem mu řekl, že je vlastně úžasné, že někdo chce jeho geniálního bratra dostat na jeviště a že by se měl chtít nechat překvapit, tak jako já nebo Karel Gott,“ řekl Blesku Černý.

Fotogalerie
1 fotografie