Bývalý mluvčí exprezidenta Václava Havla se dobře pobavil v jedné show na internetové televizi stream.cz. S moderátorem pořadu One man show si vyměnili role. Špaček dělal hiphopera a Kazma slušňáka v kvádru. Po chvíli se ale Špaček převlékl a byl zase za elegána. Skejťácké oblečení ale bylo u něj příjemným zpestřením.

Založil jsem hlavu státu

V show se Špaček hlavně rozpovídal o práci po boku exprezidenta Havla. Jaké bylo dělat mu mentora etikety a zároveň mluvčího jedenáct let? "Zajímavé bylo, jak jsem se k tomu vůbec dostal. Původně jsem pracoval v televizi, pak jsme se tam s Havlem setkali a on mi nabídl, abych s ním pracoval. Ani na chvíli jsem neváhal. Měl jsem sice u něj nižší plat než v televizi, ale stálo to za to," prozradil Špaček, jak se dostal k práci mluvčího exprezidenta.

Špaček také prozradil, jak jednou musel Havlovi půjčovat peníze. "Šli jsme kolem obchodu s cédéčkama a on si chtěl něco koupit, ale neměl zrovna u sebe peníze, tak jsem mu řekl, že žádný problém. Tak jsem pana prezidenta sponzoroval. Tohle budu vyprávět vnoučatům, že jsem založil hlavu státu," řekl se smíchem.

Pan etiketa na sebe také práskl, že se v životě už několikrát opil, ale nikdy to na něm nebylo poznat. Sprostý slovníček u něj taky nečekejte, i když je to někdy těžké se udržet, jak říká.

Fotogalerie
3 fotografie