„Koncert jsme přidali na pomoc kvůli povodním, které město zasáhly,“ vysvětlil Gott, který lidem věnoval nejen 50 lístků zdarma, ale starostovi města dal i 100 tisíc korun.

„Není to moc, alespoň se za to ale nakoupily košťata, kýble, hadry a já nevím, co ještě, aby se mohl Děčín uklidit,“ podotkl Karel, který na mohutné záplavy v roce 2002 věnoval ze své kapsy rovných půl milionu korun. „Člověk by měl pomoci, když může,“ poznamenal Gott s tím, že se včera s Urbanovou snažili koncertem na zimním stadionu především potěšit.

„Sám vím, jak je to důležité, když je člověku mizerně. A ztratit střechu nad hlavou musí být šílené,“ doplnil Gott. Na včerejší vystoupení také pilně s kapelou Boom Band zkoušel den předem. Do Děčína s Urbanovou přijeli už v pondělí a Blesk s nimi strávil celý den.

Fotogalerie
12 fotografií

Před koncertem na zabijačku

Zpěváci, kteří mají pochopitelně největší strach o své hlasivky, dokonce trénovali ve vymrzlé hale. Nepomohly ani dva obrovské teplomety na pódiu, které si vyžádali od produkce. Karel se k nim každou chvíli přímo přisál, aby se ohřál. I to bylo marné.

Proto si hned po opuštění stadionu dal Slavík teplou sprchu a natáhl se před večeří na postel. Až po dvou hodinách odjel s kapelou do myslivny v lese na zabijačkové hody. A vyhládlému Karlovi chutnalo. Popíjel červené víno a pivo a bavil se náramně. „Jdu spát. Zítra bych rád Děčínu předvedl, že mi ještě ty dvě hlasivky fungují,“ prohlásil po půlnoci.