„Mám konečně ten americký úsměv,“ pochlubil se Blesku s úsměvem a návštěvu u zubaře rád přiznal. „Zuby mně vyčistili takovým diamantovým práškem,“ popsal laicky Gott.

Zpěvák na svoje zuby dbá stejně jako na garderobu. Ani na jednom nešetří. „To je součást mého povolání. O zuby musím pečovat, když si stoupám před kameru a chci, aby na mne lidé koukali,“ řekl Gott, který má osobního zubaře na česko-německé klinice v centru Prahy.

Podle zdroje z pražské kliniky Asklepion má Karel keramické korunky, které se dají, když je třeba, obnovovat. „Ty staré se sundají a udělají se nové, takže získají zase zářivou bělostnou barvu,“ popsal Blesku zkušený zubař, když se mu dostala do rukou fotografie s Karlovými současnými zuby. Korunky prý mohou být nasazeny buď na vlastní zub, nebo na implantát. Jak Karel ale tvrdí, všechny zuby má svoje.

28 zubů za 420 tisíc!

„Nikdy bych si svoje zuby nenechal vytrhat a nahradit je implantáty. Navíc, já mám vlastní zuby naštěstí zdravé a to je základ,“ chlubil se Karel, který si svůj chrup tak může nechat pouze esteticky upravit. Vlastní zuby se zbrousí a nasadí se na ně korunky. Cena jednoho takového zubu, jak se Blesk informoval, je 15 000 korun, takže 28 krásných nových zubů vyjde na 420 000 korun.

„Říkám 28 zubů, protože na zuby moudrosti se korunky nedávají anebo je  dotyčný člověk ani  nemá,“ vysvětluje zubař s tím, že diamantový prášek, o kterém Gott mluvil, je v pastě, kterou se zuby leští. Karlovy zuby jsou teď v výstavní a Gott k tomu měl také dobrý důvod. Už poslední den v srpnu mu začíná v Děčíně velké turné s Evou Urbanovou a on po celé tři měsíce svá ústa téměř nezavře.

Kdo si ze slavných nechal »přestavět« chrup?

Michal David (50)
Producent a zpěvák si tak k narozeninám nadělil netradiční dárek. „Strávil jsem šestnáct hodin na zubařském křesle a mám úplně zrenovovaný chrup. Několik korunek, tři implantáty a všude jsem si nechal udělat fazety,“ popsal Nedělnímu Blesku s tím, že do toho investoval 200 tisíc korun.

617639:gallery:true:true

Bolek Polívka (61)
Stejně jako Michal David si herec výměnu svého zdevastovaného chrupu nadělil k nedávným šedesátým prvním narozeninám. Aby vyměnil nehezké a zažloutlé zuby, strávil na zubařském křesle několik hodin, ale podle jeho slov stojí výsledek za to.

617641:gallery:true:true

Lucie Bílá (44)
Zpěvačka s nejširším úsměvem se už několik roků chlubí dokonalými zoubky. Ale ne vždy tomu tak bývalo. Před deseti lety na doporučení svého tehdejšího partnera producenta Petra Kratochvíla podstoupila rozsáhlou renovaci zubů, při které si nechala udělat nové fazety.

617638:gallery:true:true

Co je to keramická korunka?

Obrousí se vlastní zuby, vezme se otisk, v laboratoři se vymodelují keramické korunky, které se napevno nasadí na obroušený zub. Než se zhotoví korunky, pacient dostane zuby provizorní. Celý proces trvá obvykle týden.