Ivetino nepravděpodobné soužití s medvědem si koledovalo o průšvih od samého začátku. Ale přiznejme si, že o podobně groteskní svazky v showbyznysu není tak docela nouze. Například: Claudia Schiffer a David Copperfield. „Oni to jen tak hrají!“ říkalo se tehdy a vida, opravdu to byl jen trik.

Příběh o lásce se chýlí ke konci

O Ivetě a Jirkovi se říkalo totéž a vida, vyklubala se nám z toho láska tak obrovská a mocná, že záhy přesáhla hranice Uhříněvsi a přilehlých obcí.

A pak to začalo: „Co na něm ta holka vidí?“ „Vždyť má dluhy!“ případně: „Jde mu (jí) jenom o peníze“, čímž se nám to už definitivně zamotalo, protože kdyby se měl jeden od druhého půjčovat, seděli by tam dodnes a počítali procenta.

Při rozvodovém řízení tedy zjevně nepůjde o to, kdo koho oškube. Cílem by mělo být, aby vše proběhlo důstojně, je-li to ještě vůbec možné. Konečně – za ty dva roky toho prožili poměrně dost, dokonce tolik, že by to stačilo na několik telenovel.

Od romantického setkání pod kolotočem v březnu roku 2008 (jedna z Pomejeho verzí) se stihli: svatbu, léčebnu, zhubnout, ztloustnout, skoro umřít a zázračně se uzdravit, ztratit hlas, najít hlas, vydat desku, pohoršit se nad cizí knihou, vydat vlastní, svléknout se, ostříhat, zarůst, vysadit antikoncepci, znovu zavést antikoncepci, několikrát se pohádat a smířit, a do toho se souběžně soudit a následně mít sociálku v patách.

A to vše takřka v přímém přenosu, kdy rozvod je snad to jediné, co tu ještě nebylo. Vzhledem k Pomejeho mediální kreativitě není třeba křišťálové koule abychom předpověděli, že rozvodem to zdaleka nekončí. Naopak, tohle je teprve začátek.