Prozradil, jak se mu ve věznici žije, i svoji verzi uvěznění a vztahů s rodinou.

Čestmír Řanda je od 25. února v ruzyňské věznici za to, že neplatil výživné. „Tehdy jsem peníze vážně zrovna neměl,“ přiznal Blesku. Nesouhlasí ale s částkou, o které mluví jeho bývalá žena. „Nebylo to 400 tisíc, ale 63 tisíc,“ tvrdí. „Ano, zavinil jsem si to tak trochu sám… Zahořkl jsem k úřadům a k projednání odvolání jsem se nedostavil,“ říká Řanda s tím, že ho bývalá manželka a její současný manžel patnáct let pronásledovali. Herec uvádí, že čelil obvinění z napadení, únosu a nedovoleného ozbrojování právě kvůli své bývalé ženě.

To, že se přes dva roky neviděl se svým synem, vysvětluje také tím, že mu v tom exmanželka bránila, jak to bývalé manželky mužům skoro běžně dělají. „Doufám, že tomuhle bude brzo konec a já se se synem v budoucnu znovu setkám,“ věří herec, jenž si zažádal o podmínečné propuštění v polovině výkonu trestu.

Je to tam tvrdé

Pobytu na Ruzyni má už skutečně dost. „Najednou zjistíte, že úspěšnost se tady měří tím, jak se umíte porvat u televize o židli. Je tu i člen Berdychova gangu a i takovým jako on je třeba říct: ne,“ popisuje poměry panující mezi vězni. „Já jsem se nenechal šikanovat těmi, kteří mají odsezeno jedenáct let, a prostě jsem jim ukázal, že na mě jejich hierarchie nefunguje. To tady musíte udělat hned a tvrdě,“ popsal Blesku důvod, proč dokonce skončil na nějakou dobu v izolaci. „Ale vyhrál jsem a jim to neprošlo,“ upřesnil.

„Díky mému hodnocení snad žádost o podmínečné propuštění dobře dopadne. Synovi bude za chvíli osmnáct a snad pochopí, kdo se ho snažil připravit o jednoho z rodičů,“ uzavřel.