Luděk Sobota (67)

Oblíbený komik se v novém seriálu Okresní přebor představí v roli předsedy oddílu Václava Orla. "Upřímně řečeno, je to poprvé, co si zahraji v seriálu," prozradil Sobota. Václav Orel je přirozená, respektovaná postava stárnoucího fotbalového funkcionáře, kterou všichni ctí.

"Hrál jsem podle pokynů režiséra. Po celou dobu jsem musel být vážnější než ostatní herci. Ptal jsem se režiséra, jestli to není škoda, když mám komický talent být vážný, a on mi odpověděl: Cokoliv zahraješ vážně stejně bude vypadat komicky," tvrdí Luděk Sobota.

Sobota se naposledy na televizní obrazovce TV Nova objevil coby moderátor podivné zábavné show Sensibilšou (1997). Jeho posledním filmovým počinem byla pidirole v komedii Chyťte doktora (2007) nebo Ještě větší blbec, než jsme doufali (1994). Mezi Sobotovi nejznámější komedie patří Já to tedy beru, šéfe...!, Jen ho nechte, ať se bojí nebo Jáchyme, hoď ho do stroje.

Pavel Nový (61)

Velký herec, sportovec a věčný optimista v září 2007 po po štípnutí komárem nakaženým Zápodonilskou horečkou ochrnul. Po sedmiměsíční rehabilitaci v Kladrubech odešel o francouzských holích a pomalu se vracel do šoubyznysu.

Nekonečný seriál Ulice oživí svou postavou učitele Kaliny, jež vyznává pořádek a disciplínu. "Naposledy jsem si zahrál před tím než jsem umřel v Ordinaci. Po oživení jsem si střihl štěk ve studentském snímku Seance, jinak nic jiného nedělám. Teda pokud neberu plavání, jízdu na kole nebo hraní tenisu v tenisové akademii v Přerově," řekl Blesk.cz Nový.

Novému velkou popularitu mu přinesla postava zvukaře Pepy z úspěšné české veselohry S tebou mě baví svět. V televizi hrál například v seriálech Velké sedlo nebo Zdivočelá země.

Jana Hlaváčová(71)

Karlem Gottem poblázněná sestřička Tonička z Básníků nebude chybět v dlouho očekávaném seriálu Dokonalý svět, který se odehrává v prostředí redakce luxusního časopisu Grace."Po dlouhé době jsem strašně ráda chodila do práce. Bylo to natáčení mezi příjemnými a milými lidmi. Věřím, že si seriál najde spoustu příznivců," doufá Hlaváčová, jež v seriálu představuje šedou eminenci redakce, rafinovanou redaktorku Alžbětu.

Z nejznámějších rolí Jany připomeňme Ohnivé ženy, Pan Tau, Cirkus Humberto a již zmínění Básníci.

Herečka má za manžela herce Luďka Munzara, dcera Bára Munzarová se proslavila seriálem Ordinace v růžové zahradě, který na podzim opouští.

Jan Kanyza (63)

Filmový a divadelní herec je novou postavou populárního seriálu Ordinace v růžové zahradě 2. V ředitelské funkci coby ing. Viktor Hofman vystřídá Zdenu Tichou (Dana Morávková).

Kanyza se naposledy objevil coby právník v seriálu Hospoda (1996). Kromě své herecké profese je Jan Kanyza je také autorem několika knih pro děti.

Podle některých zpráv měl Jan Kanyza údajně spolupracovat jako informátor StB, mimo jiné měl předávat informace o svých hereckých kolezích. Tuto aféru ukončilo v roce 2007 až právoplatné soudní rozhodnutí, ve kterém bylo konstatováno, že herec Jan Kanyza s StB nespolupracoval a nebyl jejím spolupracovníkem.

Juraj Kukura (63)

Slovenská hvězda, ktera se do povědomí českých diváků dostala rolí ve filmovém muzikálu Trhák (1980), kde jeho partnerku hrála Hana Zagorová, v Dokonalém světě ztvární majitele vydavatelství Maxe.

Fotogalerie
4 fotografie