„Musím se učit všechno znovu,“ řekl Blesku Lipský. Hlas měl tak slabý, že mu bylo jen stěží rozumět. „Není mi moc dobře. Je to špatný,“ zašeptal.

Před třemi měsíci Lipský upadl, byl v bezvědomí a krvácel do mozku. Doposud nemůže pořádně mluvit, špatně chodí a především mu neslouží paměť tak, jak by měla. Že by se už nepostavil na divadelní prkna, si herec ale za žádnou cenu nechce připustit. „Nehrát, tak to brzo umřu, to moc dobře vím,“ je přesvědčen legendární děda Potůček.

Divadlo ho už jednou zachránilo, a to když Lipskému zemřela manželka Věra. „Kdybych nehrál, šel bych brzo za ní,“ připustil Lipský. Zdravotní stav herce je ovšem zatím takový, že práce nepřipadá v úvahu. „Jednou denně za mnou jezdí lékaři a se mě snaží dát do kupy,“ přiznává Lipský, o kterého se v jeho vinohradské vile stará vnuk Matěj. „Nemít ho, tak nevím,“ komentuje herec, který v těchto dnech raději nevychází ven. „Nedělá mi to děsné horko vůbec dobře. Přitěžuje mi víc a víc,“ říká Lipský, který se den ode dne cítí slabší.