Několikanásobný zlatý Slavík měl sice problém, přesto se rozhodl, že německé fanoušky nezklame. „Mám problémy s jednou hlasivkou, ale snažil jsem se ze všech sil, aby fanoušci byli spokojení,“ řekl Blesku Gott, který byl Němci obviněn ze zkrácení svého vystoupení. Vyčítali mu, že nezpívá živě, že si koupili lístky na koncert Gotta, který sám Slavík zkrátil.

Někdy to prostě nejde

„Snažil jsem se dodržet svůj závazek a fanoušky nezklamat. Stává se, že hlasivky selžou,“ dodal Gott. „Organizátora akce jsme o problémech informovali tři dny před koncertem. Museli bychom koncert zrušit, ale to pořadatel v žádném případě nechtěl. Proto jsme nabídli playback,“ vysvětlil Gottův manažer Wolfgang Kaminski s tím, že stížnosti na délku koncertu budou prošetřeny.

„Bylo mu to trapné a také my jsme toto řešení nepovažovali za šťastné. Ale chtěli jsme pořadateli pomoci, protože finanční škody by při odřeknutí koncertu byly mnohem větší. V žádném případě jsme nechtěli nikoho ošidit,“ prohlásil Kaminski.

Pořadatelé koncertu však nechtějí nic ponechat náhodě. „Nyní necháme právně prozkoumat, jestli byla smlouva naplněna. Lidé se cítí podvedeni,“ řekla Kathrin Hencková z pořadatelské organizace TOR.