V pátek byla na školení, takže šťastnou zprávu, že výherkyní je právě ona, slyšela až po čtyřech zmeškaných telefonátech. „Úplně jsem oněměla a zalapala po dechu. Pak jsem ze sebe vysoukala jen: To si děláte srandu?!“ přiznává Helena svou první reakci. Ale legrace to rozhodně nebyla!

Oktávku si vysloužila naprosto přesnou odpovědí na soutěžní otázku prvního kola, která zněla: Kolikrát se nám vejde hmotnost jednoho výtisku do hmotnosti redaktorek Aničky a Šárky? Správná odpověď je 510,33 výtisku a čtenářka Blesku Helena Vaňková výsledek jako jediná odhadla naprosto přesně!

„Zkoušela jsem to doma propočítávat. Vážila jsem noviny a hmotnost redaktorek odhadla podle uveřejněné fotky. Říkala jsem si, že to budou hubené holky,“ upřesňuje šťastná výherkyně.

Fotogalerie
2 fotografie

Z nového autíčka měla obrovskou radost. „Hrozně moc mě baví řídit. Kvůli své práci jsem za volantem skoro pořád. Ročně najedu tak 25 tisíc kilometrů, takže autíčko rozhodně využiji,“ radovala se. Dosud jezdila fordem, který teď asi prodá. „Velkou radost bude mít i moje čtyřletá Helenka, která ráda točí volantem. Té se bude tahle škodovka moc líbit.“