Libuše Šafránková & Josef Abrhám

Jako o ideálním páru se v Česku mluví o herecké dvojici Libušce Šafránkové (56) a Josefu Abrhámovi (70). Snad proto, že už herectví nepřikládají takovou důležitost jako dřív a věnují se sami sobě. Jsou spolu už 34 let!

Eva & Václav Hudečkovi

Populární herečka Eva Trejtnarová, kterou diváci znali především z televizního seriálu Sanitka, se o dva roky mladším houslistou Václavem Hudečkem potkala před 34 lety. Oba si okamžitě padli oka. Přátelé Evy ji před ním nejdřív odrazovali – nevěřili, že ji nezklame. „Na první pohled mne zaujal přímostí a inteligencí a po letech mám pocit, že se pořád jen vylepšuje,“ říká dnes Eva Hudečková (60) a Václav (58) jen podotýká, že bylo jasné, proč se do ní zamiloval: „Byla přece kočka!“ Dnes spolu žijí přes třicet let, říkají si Evičko a Venoušku. Problémy jiných rodin jako hádky o teplé večeře nebo zvednuté prkýnko jim nic neříkají. Mají dosud společnou ložnici, i když se Václav obává, aby kvůli chrápání nebyl někdy vykázán, ale to prý zatím nehrozí. Oba svorně tvrdí, že u nich hádky vznikají, ale hned zase zanikají. A jejich recept na štěstí? Poslouchat a snažit se pochopit!

34 let spolu
Autor: Nedělní Blesk – Ladislav Křivan a abl

Jana & Viktor Preissovi

Jana (62) a Viktor (63) Preissovi spolu jsou více než čtyři desetiletí a během té doby museli čelit několika vážným rodinným krizím. Ty ale dosud úspěšně zvládli.

41 let spolu
Autor: Nedělní Blesk – Ladislav Křivan a abl

Iva Janžurová & Stanislav Remunda

Iva Janžurová (69) a Stanislav Remunda sice nejsou sezdáni, ale spolu žijí už 37 let. Mají dvě dcery a žijí spokojený rodinný život. „Po svatbě hrozí manželům při větší roztržce rozvod, zatímco nesezdanému páru se nenabízí žádné úřední řešení a po čase se na roztržky zapomíná. Vše se uklidní a takový svazek se udrží někdy právě proto, že není ta možnost úředně ho zrušit,“ řekla před časem Nedělnímu Blesku Iva Janžurová.

37 let spolu
Autor: Nedělní Blesk – Ladislav Křivan a abl

Jana Hlaváčová & Luděk Munzar

Ke slavným osobnostem, které znají recept na mnohaleté šťastné manželství, patří i herci Jana Hlaváčová (72) Luděk Munzar (77) Ve svazku spolu žijí od roku 1969. Jejich vztah nenarušila ani vážná Luďkova nemoc.

41 let spolu
Autor: Nedělní Blesk – Ladislav Křivan a abl