Manželka šéfa sociální demokracie Petra Paroubková na premiéru dorazila v růžovém tričku, které mělo na přední straně obrázek kontroverzního návrhu Národní knihovny. „Já mám Kaplického knihovnu nejen v srdci, ale i na prsou,“ vtipně okomentovala Paroubková své tričko.

Fotogalerie
8 fotografií

V tom barevně ladila s šaty, které se na premiéru filmu o Janu Kaplickém oblékla jeho manželka Eliška. Dlouhé šaty s odhalenými zády spolehlivě poutaly pozornost.

Přišel i Pavel Bobek

Premiéru kontroverzní dokumetu si v Lucerně nenechala ujít ani Aňa Geislerová nebo třeba Pavel Bobek. „S Honzou Kaplickým jsme spolu chodili na gympl a pak jsme i oba studovali architekturu. On byl jedním z mých nejlepších přátel. Jeho smrt mne dost zasáhla, ale díky svému dílu a díky tomuto filmu tady vlastně žije dál,“ okomentoval událost Bobek, na kterém je vidět boj s těžkou nemocí, se kterou se v minulých měsících utkal. Přesto si na premiéře neodpustil skleničku vína. „Vždyť tenhle nápoj, to je lék,“ smál se Bobek.

Režisérkou snímku je Olga Špátová, kterou do Lucerny doprovodila maminka, slavná režisérka Olga Sommerová. "Samozřejmě, že jsem na Olinku hrdá. Ten film se mi moc líbil," hrdě prohlašovala Sommerová.

Nejdojemnější okamžik premiéry nastal při loučení Elišky Kaplické s architektkou Evou Jiřičnou, kdy se Eliška dojetím rozplakala.