Co je přesně příčinou Gottových krutých bolestí, lékaři netuší. Jisté je jen to, že bolesti se zpěvákovi ozývají v místech, kde nebyl operační zákrok proveden. "Zkřítily se mi asi někde nervy. I lékaři jsou bezradní," netajil se Slavík.

Karel poslední tři noci dokonce ani na vteřinu nezamhouřil oči. „Lékaři si s tím nevědí rady. Bolesti jsou vážně nesnesitelné. Trpím strašně,“ přiznal Blesku Karel, který už nevylučuje ani reoperaci.

Přestože Slavíkova hodinová operace zad v pražské Ústřední vojenské nemocnici dopadla podle lékařů skvěle, Gott  má od pátečního propuštění domů z neurochirurgie stále větší bolesti. Dokonce neexistuje den, kdy by se obešel bez kapaček.

Čerstvý absolutní vítěz TýTý byl zrovna na cestě z nemocnice, když ho Blesk zastihl, a v jeho slabém hlase bylo znát, že se přemáhá. „Jedině kapačky bolesti alespoň trochu utlumí,“ řekl Gott s tím, že infuze trvají i dlouhé čtyři hodiny.

Gott je v péči lékařů

Jak Gott potvrdil Blesku, včera ráno se kvůli němu v nemocnici sešlo konzilium v čele s jeho operatérem profesorem Vladimírem Benešem. „Porovnávali tomograf před a po operaci a nic nenašli. Podle nejpodrobnějšího diagnostického vyšetření je tedy všechno v tom nejlepším pořádku,“ tlumočí lékaře Gott.

Zatím ho mají v parádě neurologové. Slavík doufá, že se všechno obrátí k dobrému. Přesto reoperaci už nevylučuje. „Když bude nutná, co mi zbude,“ říká Gott a znovu opakuje, že sobotní účast na TýTý mu ublížit nemohla. „Ptal jsem se na to. Lékaři to chápali. Psychika je prý opravdu největší lék,“ dodal Gott.

Kdo ale viděl ve vinohradském divadle nebo na obrazovce  jeho tvář zkroucenou bolestí, nad jeho rozhodnutím jen kroutil hlavou…

Karel byl v županu na neurochirurgii v pražské ÚVN v přítomnosti nemocničních přístrojů už podruhé opravdu objevit nechtěl
Autor: David Malík