Pětiminutový výpadek zvuku hned na začátku přímého přenosu byla první jobovka. Rozpačité pohledy, které na sebe házeli diváci v sále a jistě i u obrazovek. Je to nahrané, je to vtip, nebo se to hnedka v úvodu takhle po…? Zvukaři zaspali. Sotva co Šíp dokončil několikaminutovou zdravici, dostal do ruky mikrofon a mohl začít nanovo. Tento karambol poněkud předurčil celý večer.

„Nečekal jsem to. To by se na takto prestižních akcích stávat nemělo. Zvukaři to dost nezvládli,“ svěřil se bezprostředně po skončení přenosu Blesk.cz Karel Šíp, který se při vzpomínce na to málem znovu celý orosil. Náplastí budiž mu dvě ocenění, která získal. Jednu cenu dostal v kategorii nejoblíbenější osobnost televizní zábavy, druhou pak celý tým Všechnopárty, kterou moderuje, v kategorii nejlepší zábavní pořad.

Fotogalerie
13 fotografií

Rudá kravata a rozepnuté sako

Za co by si však zasloužil spíše zrcadlo plyšové, byl jeho outfit. „Tu kravatu jsem si vybíral sám. Sako nosím rozepnuté vždycky,“ odvětil Šíp. No dobrá, ale nehodilo se přeci jen sáčko si trochu připnout? Červená kravata byla táhla oči jako magnet. Krom zvukařů palec dolů rozhodně také maskérům a stylistům. „Módní kritici mě nezajímají. Hlavní je, když já se v tom cítím dobře,“ uzavřel kapitolu svého oblečení Šíp.

Víc než oděvem budil moderátor pozornost svými přebrebty a přešlapy ve scénáři. „Prosím na jeviště kapelu Support lesbians. Kde je kapela? Haló,“ dožadoval se kulturní vložky moderátor. Na scénu musela vběhnout asistentka-nápověda a Šípa nasměrovat zpátky na patřičné místo ve scénáři.

Hrušínský ml. cenu málem nedostal

Nervozita udělala své. Šíp přeskočil celou jednu kategorii. Rudolf Hrušínský ml. tak málem nedostal cenu za nejoblíbenějšího herce. „Musel jsem se jít trochu vosprchnout. Jsem nějakej zapařenej,“ zachraňoval situaci Šíp tak bravurně, že mu diváci odpustili. Celou dobu se totiž náramně bavili…

Sečteno a potrženo, i když Karel Šíp trochu zmatkoval – zčásti vinou svou, zčásti kvůli mezerám v produkci, vyhlašování TýTý se povedlo. Bylo svižné, vtipné, decentní a vyvážené i co se výběru hudebních výplní týče – konečně to zase jednou netahalo za uši. Žádné křeče ve vtipech ani trapné pomlky. Radost pokoukat, no ne?

529802:gallery:true:true TýTý: ČT trumfla Novu, Gott překonal bolest - ONLINE komentovaný Evou Aichmajerovou
Kdo by dostal TýTý za módu? Jednoznačně Adela Banášová... Ta splnila roli hvězdy jak outfitem, tak velkolepým příjezdem - v lamborghini
Autor: Pavel Machan, Ladislav Křivan, Jiří Hadač
Módní policie z TýTý: Bánášová bez chyby, zbytek kulhal

Výsledky ankety TýTý za rok 2009

Nejoblíbenější moderátor TV zpravodajství – Karel Voříšek
Nejoblíbenější televizní publicista – Václav Moravec
Nejoblíbenější bavič – Karel Šíp
Nejoblíbenější herečka – Hana Maciuchová
Nejoblíbenější herec – Rudolf Hrušínský
Nejoblíbenější zábavní pořad – Všechnopárty
Nejoblíbenější seriál – Vyprávěj
Nejoblíbenější zpěvák – Karel Gott
Nejoblíbenější zpěvačka – Lucie Vondráčková
Objev roku – Martin Chodúr
Dvorana slávy televizní zábavy – Karel Čáslavský
Absolutní vítěz – Karel Gott