Televize Nova před časem přiznala, že by na podzim ráda spolu se svou sesterskou slovenskou televizí vysílala castingovou soutěž Got Talent. Tu například v Británii vyhrála legendární Susan Boyle.

Na rozdíl od SuperStar ale není Got Talent omezen pouze zpěvem. Soutěžící závodí i v jiných disciplínách. Moderátorkou Česko Slovenského Got Talentu se měla podle zákulisních informací stát Adéla Banášová.

Fotogalerie
1 fotografie

Jenže teď je všechno jinak. Slovenská televize Markíza podle všech informací zřejmě nestihla uplatnit opci na práva na Got Talent a světově proslulou soutěž na Slovensku zřejmě získá konkurenční televize Joj. „Můžů potvrdit, že naše televize o tomto formátu vyjednává. Podle našich informací zřejmě Markíza nestihla uplatnit svou opci, kterou na Got Talent měla,“ prozradili nám v tiskovém oddělení slovenské televize Joj.

Pokud Jojka Got Talent získá, nebude to automaticky znamenat, že se tato soutěž neuskuteční na česko-slovenské úrovni. „Jednou z variant je možnost, že bychom tu soutěž dělali dohromady s televizí Prima,“ tvrdí lidé z Jojky. „K této informaci se nemohu vyjadřovat,“ sdělila Blesk.cz mluvčí Primy Jana Kocová. Pokud si Nova s Markízou nechala skutečně práva na Got Talent uniknout jen kvůli tomu, že zmeškala termín opce, je to pořádná ostuda.

Na Nově a Markíze tak podle informací Blesk.cz nyní horečně pracují na tom, aby na podzim místo Got Talent vyjela druhá řada Česko Slovenské SuperStar. Vedení televize o tom ale mlží. „Jednání o vysílání společného projektu TV Nova a TV Markíza pokračují, o tom, zda to bude Got Talent, ČeskoSlovenská SuperStar nebo jiný formát, budeme informovat,“ řekla Blesk.cz mluvčí Novy Michaela Fričová.