„V rámci změn, kterými prochází celé zpravodajství, se bude měnit i formát počasí,“ potvrdila Blesku mluvčí Primy Jana Kocová. Místo půvabných moderátorek tak bude muset divákovi stačit pohled na mapy a grafy.

Podle informací Blesku je ale hlavním důvodem změn šetření! A rosničky jsou navíc. „Prima dala požadavek na snížení nákladů,“ potvrdil jednatel společnosti Meteopress Milan Folkman, který dodává Primě počasí na klíč. „Navrhli jsme několik variant a čekáme na vyjádření,“ dodal Folkman.

Rosničky čekají na svůj ortel

Prima si evidentně vybrala. A co na rozhodnutí televize říkají samotné rosničky? Ty se o tom, kdy a zda zmizí z obrazovky, zatím jen dohadují! „Na začátku března nám bylo naznačeno, že je tady tato varianta. Teď jen čekáme na ortel,“ svěřila se Blesku moderátorka Lucie Váchová Křížková.

Služebně nejstarší rosnička Tina Pletánková doufá, že vše dobře dopadne. „Jsem na obrazovce čtrnáct let a to je obrovský kus života. Takže je jasné, že nadšená nejsem,“ povzdechla si Pletánková. Romanu Vítovou a Petru Válkovou se Blesku včera nepodařilo zkontaktovat.

Fotogalerie
1 fotografie