Nejsledovanější česká televize v současnosti intenzivně usiluje o získání práv na formát v zahraničí známý pod názvem Got Talent. Jedná se o talentovou soutěž, která v Británii objevila například slavnou Susan Boyle. „Oproti třeba SuperStar je tento formát jiný v tom, že se tam nesoutěží jen ve zpěvu, ale ve všem, čím se dají lidi bavit.

Vyhrát tak může například kouzelník, nebo někdo kdo vypráví vtipy. A není tam ani takové věkové omezení,“ prozradil Blesk.cz mediální odborník Marek Ditrich. „Televize Nova v tuto chvíli vyjednává s licencorem pro Českou republiku o získání práv na tuto show pro Českou republiku,“ přiznala Blesk.cz tisková mluvčí Novy Michaela Fričová. A jelikož se Nově osvědčila spolupráce s Markízou na Česko Slovenské SuperStar, uvažuje se, že by i tato soutěž byla Česko – Slovenská.

Na Slovensku vyhrál básník

„Pokud se dohodneme na získání českých práv, určitě budeme zvažovat opět společnou show, jako byla Česko Slovenská SuperStar. Markíza již využila své opce na výrobu druhé řadu projektu Got Talent,“ dodala Fričová. Na Slovensku se první řada Got Talent setkala s velkým úspěchem a není bez zajímavosti, že výhercem se stal člověk recitující básničky.

Podle zákulisních informací se nejprve počítalo na místo moderátora s Leošem Marešem. tomu nasvědčoval i podpis exkluzivní smlouvy moderátora s Novou. „S televizí Nova jsem nedávno podepsal exkluzivní smlouvu na roky 2010 a 2011,“ přiznal Mareš. Jenže teď je všechno jinak.

"Ten pořad je spíše pro jednoho moderátora. A zatím to vypadá, že jím bude Adéla Banášová," tvrdí lidé z Novy. To by pro Mareše bylo pěkně hořké sousto. Nova vy ho tak zřejmě potrestala za všechny ty skandály, které kolem něj za poslední roky jsou. A jasně by mu dala najevo, že Banášová je lepší moderátorka než on.

Vztahy Mareše a Banášové jsou prý po konci SuperStar poněkud vlažnější. Důvodem je i fakt, že díky SuperStar získává Banášová v Česku stále více zakázek. Ty by za normálních okolností přitom dostával Mareš. „Je pravda, že v Česku mám stále více a více práce. V tomto ohledu si nemůžu vůbec stěžovat,“ říká Banášová.

Fotogalerie
2 fotografie