Finálového večera plného ženské krásy se ujme Libor Bouček (29).  „Myslím si, že Česká Miss je v Česku nejdůležitější soutěž krásy,“ dodal Bouček.

Spekulovalo se, že moderátory budou herec Petr Vágner a Slovenka Adela Banášová. Podle informací Blesku se v přímém přenosu oba objeví. Vágner se představí v netradiční roli baviče a Banášové usedne do odborné poroty, která letos poprvé rozhodne o nositelce titulu Česká Miss World, zatímco Českou Miss 2010 budou tentokrát již od začátku přenosu volit prostřednictvím SMS zpráv televizní diváci.

Fotogalerie
1 fotografie

Jak bude soutěž probíhat?

Místo obvyklých třech vítězek – miss a dvou vicemiss se zvolí jen dvě vítězky.   „Porota zvolí Českou Miss World, to bude ta dívka, co poletí na Miss World. A Česká miss zůstává stejná jako dosud, zvolí si ji diváci a poletí na Miss Universe,“ vysvětlila Blesku ředitelka České Miss Michaela Maláčová.

Ale která z nich opravdu zvítězí? „Vesmír je přece víc než Země, ne?! A zvolí si ji diváci, ta bude první,“ dodala Maláčová, která tak poprvé vyšle vítězky České Miss na obě dvě nejprestižnější světové soutěže.

Tím, že se Maláčové podařilo získat licenci na Miss World, naprosto odrovnala svoji konkurenci Miss ČR v čele s Taťánou Kuchařovu a Jiřím Adamcem.