Hana Maciuchová patří už desítky let mezi nejoblíbenější české herečky. Díky seriálu Ulice, ve kterém hraje roli učitelky Miriam, se stala dokonce nejpopulárnější ženou televize Nova. A to navzdory faktu, že se seriál Ulice rozhodla po pěti letech opustit.

Fotogalerie
1 fotografie

Přes veškerou svou popularitu se ale Maciuchové dařilo dlouhé roky držet pod pokličkou své největší tajemství. A sice fakt, že nikdy neměla děti. Teď ale o nepříjemných okolnostech, které jí způsobily život bez potomků, promluvila.

„Roli matky jsem hrála mockrát, ale v reálu jsem se matkou nikdy nestala,“ posteskla si herečka v rozhovoru pro časopis Instinkt. Za faktem, že nikdy nebude mít dítě, stojí vážná nemoc, která Maciuchovou potkala v jejích třiceti pěti letech.

„Bylo to v roce 1980, kdy jsem vážně onemocněla. Musela jsem tehdy na operaci. Když jsem se po ní probrala, tak ke mně přišli lékaři a oznámili mi, že už nikdy nebudu mít děti,“ přiznala Maciuchová.

Jenže tím celá tragédie neskončila. „Z pomyšlení, že nebudu mít děti, jsem najednou dostala silné horečky. Jako by se mi zapálil mozek. Nebyly tam žádné komplikace, jen mne prostě takhle zničila ta zpráva,“ smutně podotýká herečka.

Ta se nakonec ale s nepříjemnou skutečností vyrovnala a života si užívala i bez potomků. „Byla bych blázen, kdybych nežila. Nechápu, jak někdo může dobrovolně rezignovat na život,“ hrdinně uzavírá velmi citlivé téma Maciuchová.