„Jste se už úplně zbláznili! Víte, jak to focení vypaluje sítnici?“ vyjel na pozvané fotografy.Svým paranoidním výstupem všechny zaskočil.

Jak jinak si vysvětlit podivné chování, než že v herci zřejmě ještě dožívala jeho filmová postava násilníka, kterou v Jarmareční boudě hraje. „Mám rád, když jsou věci hozené do jiné roviny. Takovou tu vyšinutost,“ přiznal se Dušek Blesku.Vyšinutě svou úzkostí z fotografování skutečně chvíli působil.

V ponurém snímku herec ztvárňuje všechny špatné vlastnosti člověka. „Sobectví, přetvářka, zloba, nenávist a agrese,“ vypočítal režisér Pavel Dražan.

Většině diváků připadaly scény ve filmu až příliš brutální, režisér a Dušek s tímto názorem ale nesouhlasili. „Podle mě to nebylo drsné. Jestli to někdo tak vnímal, je to mistrovský herecký projev,“ řekl herec.

Dušek si ve filmu zahrál nadřazeného egoistu
Autor: SPI

Snímek se na plátnech kin objevil už v roce 1982, dlouho se tam však neohřál. „Film tehdy získal nejvyšší ocenění na festivalech nezávislého filmu. Krátce poté byl zakázán a promítal se jen po filmových klubech a také v zahraničí.

Jsme přesvědčeni o tom, že poselství příběhu je nadčasové, a proto jsme se rozhodli film s několika úpravami natočit znovu,“ lákal na své dílo režisér.