Mezi největší herecké stár vstoupil Luděk Munzar rolí Jakuba skláře, kterou mu Jaroslav Dietl napsal přímo na tělo. Jenže doby, kdy bylo Munzra v televizi i divadle plno, jsou dávno pryč.

„Od mladších kolegů jsem se lišil tím, že jsem měl zcela jiný názor na to, jak se má divadlo dělat. A protože nesnáším konflikty, tak jsem se radši rozhodl z divadla nadobro odejít,“ přiznal teprve nedávno Munzar.

Fotogalerie
3 fotografie

Ještě před pár lety ale občas přijal roli v nějakém tom seriálu – naposledy hrál před třemi roky v seriálu Hraběnky Konráda. A jak to vypadá, tak v televizi už Luďka Munzara také neuvidíme. „Pro mě jsou seriály jen výplň mezi reklamními bloky, a to je něco, na čem nemám potřebu se podílet. Někomu se tenhle názor asi nelíbí, ale já to tak beru,“ řekl Munzar, který tak nepřímo shodil práci své dcery Barbory, která je jednou z hlavních hvězd seriálu Ordinace v růžové zahradě.

Munzar se tak v podstatě zcela stáhl z veřejného života. „Ne tak úplně. Občas moderuju a glosuju v rádiu,“ říká slavný herec. Ani práce v rozhlase však nemění nic na tom, že Munzara tak už jeho fanoušci nejspíše nikdy v něčem novém neuvidí.

Za Munzarovým stáhnutím z veřejného života ovšem může stát i rodina. Herce se velmi dotkla rozvod jeho dcery Báry s hercem Jiřím Dvořákem. „Báře rozpad toho vztahu oba rodiče dost vyčítali. Báli se, že kvůli tomu přijdou o vnučku. Když pak na dceru pořed jejich domem pořád číhali fotografové, tak se rozhodli, že raději nebudou vůbec vycházet,“ popsal smutný osud jeden z rodinných přátel Munzarových. Barbora Munzarová se před více jak rokem rozešla s Jiřím Dvořákem kvůli svému vztahu s kolegou Martinem Trnavským.