Nekomunikuje ani jeho žena Libuška Šafránková (56). Hereččin mobil bere její maminka, která volajícím tvrdí, že jde o omyl. Proto režisér Viktor Polesný vzkazuje přes Blesk: „K přání k narozeninám připojuji nabídku. Zasloužíte si velkou roli psanou na tělo. Já se o ni pokusím,“ řekl Polesný.

Hvězda seriálu Nemocnice na kraji města a filmů Vrchní, prchni! a Kulový blesk Josef Abrhám si tak úzkostlivě chrání soukromí, že se k němu nedostanou ani tak dobré zprávy, jako je nová zajímavá role. Herec žije jen pro svou rodinu: manželku Libuši Šafránkovou, syna Josefa, snachu Denisu Grimmovou-Abrhámovou a vnuky Josífka (4) a Toníčka (1). Od okolního světa se oddělil pomyslnou mnohametrovou zdí a za tu nikoho z vnějšku nepouští. Jak se to slučuje s tím, že ztvárnil mnoho divadelních i filmových rolí? „Herectví náš soukromý život neovlivňuje,“ řekl před časem na vysvětlenou Abrhám. Pro svůj osobní život si napsal velice střídmý scénář a pečlivě ho dodržuje.

Josef Abrhám je jeden z nejbáječnějších lidí, jaké jsem kdy poznal,“ svěřil Viktor Polesný Blesku. „Je neuvěřitelně hravý a fantasticky se s ním pracuje. Vystupuje skromně až plaše a žije tiše,“ dodal režisér s tím, že rozhodně udělá vše pro to, aby se s hercem na place znovu setkal.