11:52 - Smuteční obřad je u konce. Symbolicky se zatáhla opona, pohřeb skončil. Nyní bude rakev převezena do kostela Panny Marie Sněžné na Jungmannově náměstí, kde v 15 hodin proběhne zádušní mše.

11:45 - K zesnulému režisérovi promlouvá šéf činohry Národního divadla Michal Dočekal.

11:43 - Národním divadlem zní Suita č. 3 J. S. Bacha.

11:42 - S Otomarem Krejčou odchází velký režisér ruské klasiky.

11:39 - Na čestnou stráž se postavily herečky Ljuba Skořepová či Jana Hlaváčová a Kateřina Macháčková.

11:38 - Z velkého plátna, které visí nad katafalkem, promlouvá sám Otomar Krejčí. Recituje verše Františka Halase z básně Já se tam vrátím.

11:31 - Herec Jan Hartl s pohnutím v hlase čte text Otomara Krejči. Dodal také vlastní vzpomínky na svého velkého učitele.

11:24 - Čestná stráž u rakve se opět vystřídala. V jejím čele stojí Lubomír Lipský.

11:22 - "Za tvé přátelství ti, Otomare, zůstávám hluboce vděčen. Sbohem," rozloučil se s Krejčou Kraus.

11:15 - Karel Kraus, dramaturg a blízký Krejčův přítel vystoupil s projevem. Marie Tomášová při jeho slovech pláče. Otomar Krejča byl smyslem jejího života. Byli spolu od 60. let.

11:11 - Herce u rakve vystřídaly herečky. Krejčově památce se poklonily.

11:05 - Hraje Stamicovo kvarteto. Čestnou stráž u rakve drží Jan Kačer či Jiří Štěpnička. Prezident Klaus sedí sám v lóži, kterou zdobí prezidentská standarta.

11:02 - U rakve bude stát čestnou stráž řada předních českých herců, Krejčových kolegů a spolupracovníků.

11:01 - Smuteční rozloučení začne za pár okamžiků. Národní divadlo je téměř zaplněné. Přítomni jsou také členové vlády

10:44 - Na rakvi je věnec bílých růží od Krejčovy celoživotní partnerky Marie Tomášové. Mezi záplavou dalších věnců je i ten od předsedy vlády Jana Fischera. Ten by měl být mezi smutečními hosty, a to společně s prezidentem Václavem Klausem.

10:30 - Dveře Národního divadla se otevřely. S Otomarem Krejčou se přicházejí rozloučit nejbližší, kolegové, přátelé i široká veřejnost.

„Pro pietní akt jsme mimo jiné připravili originální nahrávku, kde sám Otomar Krejča recituje verše Františka Halase Já se tam vrátím,“ prozradil Blesku tiskový mluvčí ND Tomáš Staněk.

Smutečního aktu se zúčastní vedle herců a dalších kolegů šéf činohry ND Michal Dočekal a dlouholetý spolupracovník Krejči z 60. let, dramaturg Karel Kraus.
Na odpolední 15. hodinu je za zesnulého Krejču plánovaná mše v kostele na Jungmannově náměstí.

Krejča zemřel 6. listopadu ve věku 87 let. Zásadně se zapsal do historie české první scény; jeho cílem bylo vytvoření dramaturgie, která by přinesla původní hru s pravdivými postavami současníků. V roce 1956 byl jmenován šéfem činohry, avšak po pěti letech rezignoval. Protestoval proti tomu, že byl propuštěn jeho nejbližší spolupracovník, dramaturg Karel Kraus. V polovině 60. let uskutečnil představu vlastní "divadelní dílny", když založil slavné Divadlo za branou. "Nikdy nepominula nevůle komunistického režimu vůči jeho práci," upozornil Jindřich Černý, který byl začátkem 90. let ředitelem Národního divadla.

Jako režisér vytvořil Krejča 84 inscenací, z toho více než polovinu v zahraničí.