Herec Rudolf Kubík (44) napsal pro Hanku Křížkovou (52) krásné příběhy o lásce, rozchodech a hledání štěstí, za něž by se nemusel stydět ani dvorní textař Hany Hegerové (78) Michal Horáček (57).

Jinak Rudolf Kubík už jako známý textař napsal pár písní pro hvězdy popmusic. „Dělal jsem pro Karla Gotta Zázrak vánoční. To mě moc potěšilo, protože dělat vánoční píseň je sváteční práce. Pak jsem psal například pro Petra Kotvalda Marilyn, Petra Janů zase zpívá moje Čekám,“ prozradil herec namátkou některé ze svých prací. Otextoval i úvodní píseň k filmu Kameňák

„Ruda je můj letitý kamarád, dobře mě zná a ve svých textech mě úplně svléká, což někdy ani nechci,“ přiznala Blesku Křížková. Jako správná lvice se s Kubíkem o slova šansonů pře do krve a nechává texty i několikrát přepracovat. „Ruda je zkušený, hodně dělá pro popmusic, ale šansony jsou něco úplně jiného,“ vysvětlila zpěvačka, proč svého kamaráda tak masíruje. Teď ale nebude mít Rudolf na psaní textů moc času. Jeho seriálová role manžela ženy, která se vyspala s primářem Fryntou a při porodu málem zemřela, totiž podle informací Blesku dostane větší prostor.

Hanka Křížková má 6. prosince v Divadle na zábradlí vánoční matiné nejen s písničkami Rudolfa Kubíka, ale i s hostem Bobem Kleplem.

Test: Vyznáte se v Ordinaci? >>