"Je to tak," potvrdil Blesku Petr Svoboda (29). "Lucka je vyčerpaná a smutná," dodal. Možná i proto informace z jejich okolí hovoří o sebevraždě. A Petr je nevyvrací. "Stalo se příliš mnoho neštěstí," řekl v pátek Blesku. Vypadá to, že dům skladatele Svobody v Jevanech je skutečně prokletý.

Právě v jevanské vile onemocněly rakovinou první žena Karla Svobody Hana přezdívaná Šiška (†47) i dcera Klárka (†5). Sám skladatel se tam předloni zastřelil. Do vily v Jevanech se Petr Svoboda s přítelkyní Lucií nastěhoval krátce po sebevraždě svého otce. Lucia, která se loni za Petra provdala a v únoru porodila syna, se ale v domě poznamenaném mnoha tragédiemi necítila dobře.

Fotogalerie
2 fotografie

"Lucka je umělkyně a citlivá duše, stalo se příliš mnoho neštěstí," komentoval pro Blesk rozpoložení své manželky Petr Svoboda. Sousedé v Jevanech nemají ze soužití manželů dobrý pocit. Domnívají se, že to mezi nimi nefunguje tak, jak by mělo. "To, co se za zdmi toho prokletého domu děje, je tady veřejným tajemstvím. Nedivíme se, že to skončilo Luciiným pokusem o sebevraždu," napsal jeden z nich do redakce Blesku.

Poté, co to maminka sedmiměsíčního syna Ferdinanda, přehnala s množstvím a kombinací léků, skončila v říčanské nemocnici. "Byla tady na interně hospitalizovaná dva dny," potvrdila pracovnice nemocnice. "Petr za ni orodoval a zachránil ji od převozu do Bohnic, kam by po pokusu o sebevraždu měla být převezená," informoval Blesk zdroj.