V roce 1987 měly holky v celém Československu nad postelí vylepeného Lukáše Vaculíka. Jako megahvězda odešel do Trnavy, aby si tam odkroutil vojnu. V čase vycházek mu nebyly ženy lhostejné, ale nejvíce mu učarovala Alexandra, útlá tmavovláska. "Byla to letní láska, zamiloval se do ní,"prozradil zdroj slovenskému Plus 7 dní.

O devět měsíců později však porodila holčičku. Do rodného listu do kolonky otec uvedla „neznámý“. Dá se z toho soudit, že šlo tedy jen o milostnou romanci.

Vaculík původně neměl vůbec narukovat na Slovensko. "Vojnu jsem dlouho odkládal, protože jsem si zařizoval modrou knížku, no a nepodařilo se mi to. Nakonec mě odvedli až na Slovensko," postěžoval si před lety modrooký blonďák. Dlouho ale nesmutnil. Zdá se, že mu to všechno vynahradilo randění s atraktivní Alexandrou. Když o pár měsíců později vešel Vaculík, který tenkrát už zaplnil hodně titulních stran, do porodnice s obrovskou kyticí růží, sestřičky zůstaly úplně naměkko.

Fotogalerie
2 fotografie

Dohodli se

Krátce po narození malé Alexandry natáčel Vaculík s Tofim film Kamarád do deště a byl na absolutním vrcholu popularity. Proč ale předtím nedal svolení, aby dceři dali jeho příjmení a slovenskou lásku neodvedl před oltář, zůstává záhadou. „Ano, Alexandra je Lukášova dcera,“ netají se pěkná Slovenka, ale víc říct nechce. "Když jsem to dokázala 22 let, zůstanu jako partyzán i dál," říká odhodlaně. "Je to pro mě dost choulostivá věc a už jsem si kvůli tomu hodně vytrpěla. S Lukášem jsem se kdysi dohodla, že to nebudeme medializovat a chtěla bych to dodržet."

Dnes už by herec neměl mít co skrývat a na nemanželskou dceru by mohl být právem pyšný. Mladá tmavovláska studuje v Česku a přes léto cestuje po Evropě jako au-pair. Mluví výborně anglicky a francouzsky. Když se ale Plus 7 dní obrátil na Lukáše Vaculíka s dotazem na jeho slovenskou dceru, vymluvil se: "Vůbec nedávám rozhovory, promiňte, nebudu komunikovat."