"Tvůrci seriálu si Zuzanu Norisovou vybrali jako první variantu pro obsazení hlavní ženské role. Jenže Zuzana odmítla," říká jeden z producentů pořadu. "Vadilo mi, že bych se na tenhle seriál  musela upsat na čtyři roky. To je strašně dlouhá doba," vysvětluje své podivné rozhodnutí Norisová.

Ta se tak připravila o několik milionů korun, které by inkasovala jako honorář. "Ta role je opravdu velká, takže tomu odpovídá i honorář. Celkem by se jednalo skutečně o peníze v řádu milionů korun," přiznává jeden z producentů seriálu.

Norisové roli i miliony tak nakonec získala jiná Slovenka – modelka Andrea Kerestešová, která v seriálu Vyprávěj hraje hlavní ženskou představitelku. A jak se zdá, tak úspěšně. První díl seriálu, který Česká televize odvysílala v pondělí si podle informací Blesk.cz nenechalo ujít přes milion tři sta tisíc diváků. 

Vyprávěj popisuje osudy tří generací jedné rodiny a to od šedesátých let až do současnosti. Vedle Kerestešové v něm hraje Roman Vojtek, Veronika Freimanová, Svatopluk Skopal, Nina  Divíšková nebo třeba Veronika Žilková.