„Nikdo nevíme, co bude,“ přiznala Světlana. „Je to pro mě citlivá záležitost,“ dodala upřímně a z jejích slov byl cítit strach.

Prima měla na jednoho moderátora až do září 2006. Takže má tuto praxi ještě zažitou. Návrat k tomuto systému by přinesl úspory. Už letos na jaře se snížily všem moderátorům honoráře, ale nestačí to. Budou padat další hlavy. „Nechci se k případnému odchodu vůbec vyjadřovat,“ řekla Světlana Zárubová. „Čekáme na to, co bude. Nemůžeme to ovlivnit a rozhodnutí musíme respektovat,“ přiznal kolega Zárubové Jiří Chum.

Může být ale ještě hůř. Zpravodajství může zmizet z obrazovky druhé komerční televize úplně. „Majitel Primy má v jiných zemích také kanály zcela beze zpráv, sází na filmy a na pořady pro mladé diváky,“ sdělil Blesk.cz člověk obeznámených s děním kolem Primy. Moderátoři včetně Světlany Zárubové mají proto přirozeně obavy. Co s nimi bude?

Nemůže je uklidnit ani to, že televize přijala dvě staronové tváře, šéfredaktorku zpravodajství Jitku Obzinovou a moderátorku Barboru Tachecí. Obě totiž nastoupily za velmi nízký honorář. Byly vlastně jediné, kdo na tak malé peníze přistoupil. Podle informací Blesk.cz se výše platu nyní pohybuje mezi třiceti až čtyřiceti tisíci korunami. Přitom Pavel Zuna měl před odchodem z Primy dvakrát tolik.