„Má spolupráce s Primou nekončí. Teď společně s vedením stanice hledáme nový formát pořadu, který bych mohla moderovat,“ oznámila Mirka Čejková krátce poté, co vyšlo najevo, že ji televize vyhodila jako moderátorku zpráv. Ačkoliv Čejková si možná vážně myslela, že pro ní Prima hledá nový pořad, znalci poměrů dobře věděli, že jde jen o diplomatickou formulku, která se prostě televizním hvězdám na odchodu říká. Ostatně podívejme se, jaké bývalé televizní hvězdy vedle Čejkové stále čekají, až jim jejich bývalí chlebodárci vymyslí nový pořad, který by mohly moderovat.

Pavla Charvátová – Když v listopadu 2007 skončila jako moderátorka Televizních novin tvrdila: „Na Nově zůstávám dál, měla bych moderovat jiný typ pořadu.“ Jenže žádné nové místo samozřejmě nedostala a Novu musela potichu a potupně opustit.
Jak dlouho čeká: Rok a tři čtvrtě

Lenka Hornová
– bývalá moderátorka pořadu Prásk dostala také od vedení televize slíbeno, že pro ní najdou nový pořad, který by mohla uvádět. Ovšem mezi tím jí Nova svěřila projekt reality show Big Brother, který skončil fiaskem. Moderátorka Hornová tak na slíbený nový pořad už čeká několik let.
Jak dlouho čeká: Pět let

Jana Adámková – na Nově moderuje od roku 1997 počasí. V roce 2003 ale dostala životní šanci a posadili jí do moderátorského křesla Televizních novin. Tam vydržela dva roky. Pak kvůli těhotenství odešla na mateřskou dovolenou. A z ní už se zase vrátila pouze k počasí. A to navzdory tomu, že jí vedení televize klasicky slíbilo, že pro ní najde formát, který by mohla moderovat.
Jak dlouho čeká: Tři roky

Josef Klíma – reportérské a moderátorské eso pořadu Na vlastní oči skončilo na Nově před několika měsíci. Přes všechny sliby, že pro něj po skončení investigativního pořadu vytvoří nový projekt, kde by se mohl plně uplatnit, pochopil, že na Nově mu už pšenka nepokvete. Vlastní pořad mu slíbili na zpravodajské stanici Z1. Ovšem těsně před jeho nástupem celý projekt nový ředitel stanice poslal k ledu.
Jak dlouho čeká: Půl roku