„Sešla se nás v Divadle za branou taková veselá partička mladých lidí. Já, Míťa, Jirka Klem a Jirka Zahajský,“ zavzpomínala pro Blesk Hana. Se zesnulým Masopustem si pak nikdy nesešli z očí, protože měli chalupy kousek od sebe.

Jen jedno pole dělí chalupu v Českém ráji, kterou obývala Hana Maciuchová – ve šťastných dobách ještě s Jiřím Adamírou (†77) – od chalupy Miroslava Masopusta, který zde trávil dny s manželkou, malířkou Danielou Havlíčkovou (†53). Adamíra zemřel v roce 1993, Havlíčková přesně před deseti lety. Masopust zůstal sám jen se svým pejskem Adamem. Navíc už v té době silně prořídly jeho pracovní nabídky, takže se herec neměl kde odreagovat.

368559:gallery:true:true

„Míťa odchod Daniely velice těžce nesl, vlastně od té doby jako by nežil,“ prozradila Hana Maciuchová Blesku. „Dokonce se mi nedávno svěřil, že chce chalupu, kterou sám vlastníma rukama vybudoval, ještě letos prodat. Domluvili jsme se, že se teď v létě sejdeme a probereme prodej a taky pro něj zkusíme sehnat nějakou pracovní nabídku. To aby přišel na jiné myšlenky. Už k tomu nikdy nedojde,“ dodala Maciuchová smutně.

Chalupu chtěl Miroslav Masopust prodat nejen kvůli smutným vzpomínkám na léta, trávená zde s milovanou ženou, ale i proto, že se sem v poslední době těžko dopravoval. Už nějakou dobu se necítil jistý za volantem. „Svěřil se mi, že se mu často točí hlava a že trpí velkými bolestmi. Někdy se při chůzi dokonce musel kvůli náhlé slabosti opírat o zeď,“ řekla herečka a dodala, že si Masopust ale nikdy nijak zvlášť nestěžoval, nesl svůj ortel statečně.

Kvůli jejich blízkému přátelství se mezi herci šuškalo, že byli milenci, což herečka vyvrací. "Ne, opravdu ne!" řekla Maciuchová.