„Když za ním byla manželka Žaneta, nepromluvil a neotevřel ani jedno oko,“ prozradil Blesku Štross. „Díky Bohu, že v autě nevezl svoje čtyřměsíční miminko,“ dodal.

„To auto se převrátilo několikrát za sebou. Bořek s matkou mohou být šťastní, že to dopadlo takhle. A mohou opravdu děkovat Bohu, že s nimi nejel Bořkův malinkatý syn Kolja,“ zdůraznil Štross.

Fotogalerie
3 fotografie


Co se přesně stalo?
Moderátor Bořek Slezáček v sobotu odpoledne havaroval u Slaného, na osmém kilometru silnice 1/7 ve směru na Prahu, když vezl svoji čtyřiašedesátiletou matku do Prahy, odkud chtěla pokračovat vlakem domů do Ostravy. Na mokré vozovce v nepřiměřené rychlosti zřejmě nezvládl řízení a dostal smyk. Auto prorazilo svodila, letělo vzduchem a několikrát se převrátilo.

U havarovaného Slezáčkova passatu zastavila octavie, aby obětem havárie pomohla. Do ní však zezadu narazila mazda, jejíž řidič pravděpodobně nepřizpůsobil svou jízdu aktuálnímu stavu vozovky. Cestujícím octavie se nic nestalo, zraněny byly tři osoby z mazdy, nejvážněji sedmiletá holčička, kterou vrtulník okamžitě transportoval do nemocnice.

Nad nehodou visí stále několik otazníků

Snažil se utéct – v šoku, nebo něco skrýval?
Slezáčkovo chování bezprostředně po nehodě bylo podivné. Podle svědků nehody vystoupil z auta, rychle otevřel kufr, vzal z něj nějaké věci a dal se na útěk. Slezáčka na útěku chytili až řidič, jehož octavia u nehody zastavila, a hasič, kteří se za ním vydali do polí.

Proč opustil zraněnou matku?
Jako smyslů zbavený prchal od nabouraného vozu. A to i přesto, že v něm seděla jeho zraněná matka (64). Ta při nehodě utrpěla zlomeniny klíčních kostí. "Odvezli ji do nemocnice na Kladně, odkud ji v neděli propustili. Zatím je v Bořkově domě se Žanetou," svěřil Blesku fotograf Vladimír Štross, který bydlí stejně jako Slezáček poblíž Okoře.

Co způsobilo jeho kolaps?
Když měl Slezáček podstoupit dechovou zkoušku, omdlel. Je možné, že příčinou jeho kolapsu byl buďto šok, nebo poranění hlavy.

Byl opilý?
Svědci přítomní nehodě tvrdí, že byl z bývalého moderátora cítit alkohol. Policie vzhledem k jeho stavu nemohla na místě provést dechovou zkoušku. Krev mu lékaři odebrali na test alkoholu až v nemocnici.

„Pan Slezáček byl úplně mimo a myslím, že nebyl střízlivý,“ řekl Blesku očitý svědek nehody.

Vladimír Štross, Slezáčkův blízký přítel, to odmítl komentovat. „Především to nevím. Ale pochybuju, vždyť vezl svoji matku, a to by si nedovolil. S Bořkem ale doteď není možné komunikovat,“ řekl Blesku.

Byly tam drogy?
To, že z kufru sebral své osobní věci a utíkal, vyvolalo podezření na možnou přítomnost drog. Speciálně vycvičení psi ale žádné nenašli.

Kradené auto?
Krátce po nehodě se vyrojily spekulace, že auto, s nímž Slezaček boural, bylo kradené. Server Tn.cz uvedl, že policie ověřovala původ prvního havarovaného vozu kvůli podezřelým registračním značkám a VIN kódu, tedy identifikačnímu číslu vozidla. Spekulace o tom, že je vůz kradený, policie však nepotvrdila.