Nad dárkem drahému Karlovi si lámalo hlavu jen několik jedinců. Spočítat by se dali maximálně na deseti prstech. Největší pozdvižení vyvolala svým dárkem Jiřina Bohdalová. V nůši na zádech přinesla několik desítek výtisků knihy "Herr Gott 70 - ale že to uteklo", do níž sesbírala odpovědi na tři anketní otázky o Karlu Gottovi od řady osobností. Přidala k tomu i seznam lidí, kterým může být kniha darována.

Fotogalerie
18 fotografií

Busta Karla Gotta byla rozhodně tím nejtěžším dárkem, který Karel Gott dostal. Jejím autorem je malíř Josef Nálepa (72), jemuž modelem seděl i slavný malíř Salvador Dálí. I když má Nálepa v poslední době velké zdravotní potíže, přece jen neodolal. „Považuju si za čest vložit do mrtvé hlíny duši člověka, jako je právě Karel,“ řekl Nálepa Blesku.

Mnoho dárků, které Gott dostal, souviselo s jeho velkým koníčkem - malováním. Mezi dárky se objevily sady barev. Dostal knihu o impresionistech, kapela Horkýže Slíže dala Karlovi velkou kytici ze štětců. Vlasta Kahovcová Gotta překvapila dokonce vlastnoručně namalovaným obrazem.

Zpěvák Láďa Kerndl obdaroval kolegu pamětní mincí. Od Blesku Karel Gott dostal živý strom s jablky poznání. S jedním z neoriginálnějších dárků přišly zpěvákovy fanynky z Česka a Německa. Po Karlu Gottovi pojmenovaly hvězdu.

Ostatní se s nápaditostí neobtěžovali. Do zástupů vinných lahví se tak zařadili například Radek Brzobohatý, premiér Jan Fischer, Sámer Issa, Petr Muk, drahý šampus přinesla Miss World 2006 Taťána Kuchařová s pražským radním Milanem Richterem. Pavel Zedníček přinesl taky alkohol, nikoli víno, ale slivovici. Navíc však ve vtipném balení – dal mu slivovicí naplněný rozprašovač na obstřik hlasivek.