„V sobotu jsme skutečně prodali veškeré jednodenní vstupenky a kapacita celého areálu se tak zcela zaplnila, což se doposud nikdy nestalo,“ potvrdil Blesku mluvčí Colours of Ostrava Jiří Sedlák. O rekordní návštěvnost 22 tisíc lidí se postarala zejména skupina Morcheeba a po ní i Jaromír Nohavica. Davy fanoušků doslova ucpaly most přes řeku Odru spojující Slezskoostravský hrad s Černou loukou, kde se festivalový areál rozprostírá.

Fotogalerie
15 fotografií


Letos byl Colours výjimečný i tím, že byl doslova v obležení rodin s malými dětmi. Vůbec nejmenší fanynkou byla čtyřměsíční Sofie z Ivančic, která si hudbu užívala na dece před hlavním pódiem. „Je to pro nás obě naprosto skvělé. Jen mi na festivalu chybí koutek, kde bych mohla malou nakojit,“ řekla Blesku maminka Soňa. Vyhrazené místo na kojení by rády přivítaly i další maminky.

Rodiče byli nadšení nejen z kvalitní hudby, divadel či workshopů, ale také z dětského areálu na Colours, kde měly děti své atrakce, program a dokonce i hlídání. „Prostě nemám ani slov, jak je Colours po všech stránkých vynikající. Rozárka si hraje na dece a já si užívám skvělé hudby,“ řekla nadšená Sylva Sodomková. Přijela na Colours s jedenáctiměsíční dcerkou až z dalekých Svitav.

„Vloni jsem na Colours byla těhotná a dnes jsem přijela i s dvojčaty. Je to úžasné, že si mohu takový festival užívat i s tak malými dětmi,“ podotkla i maminka devítiměsíčních dvojčat Anny a Marie Barabašových z Ostravy.

Na Colours of Ostrava se letos také poprvé zdrama podívaly děti z dětských domovů. „Dětskému domovu Srdce v Karviné dáme sto tisíc korun na canistoterapii, letní tábory a další aktivity, na které mu už nezbývají peníze,“ uvedla ředitelka festivalu Zlata Holušová. V letošním roce se tak poprvé mohly na Colours podívat nejen děti z dětských domovů starší patnácti let, ale včera také důchodci nad 65 let.