Karel Gott 70: Narozeninový speciál, rozhovory, nezveřejněné fotky, megapárty, osudové ženy, čtěte zde...

Bílá dostala dopis pro Karla už ve středu, aby si ho mohla nastudovat. Zároveň mu také předá českou verzi biografie Karla Gotta, která vychází v Německu k jeho 70. narozeninám a jejíž předmluvu napsal právě Václav Klaus. Text dopisu si můžete přečíst už dnes pouze na našem webu.

Vážený mistře,
milý Karle Gotte,


dovolte mi, abych Vám i touto cestou ještě jednou poblahopřál k Vašim krásným sedmdesátým narozeninám. Jsem opravdu rád, že se mohu připojit k dlouhému zástupu gratulantů, kteří dnes spontánně a oprávněně dávají najevo obdiv k vaší dlouholeté práci. Učinil jsem tak už v obsáhlé předmluvě ke knížce, která vychází k Vašemu životnímu jubileu. Dovolte, abych zacitoval z jejího úvodu a závěru:

„Karel Gott, věren svému nadpřirozenému jménu, půl století zpívá, nahrává desky, získává jednoho „slavíka“ za druhým, plní sály doma i ve světě, vyvolává nadšení klubu svých fanoušků.“
„Pokud je člověk odhodlaný a jde za „svou hvězdou“ s plným nasazením, bez výmluv a naříkání, často mu i okolnosti pomohou. Jak se u nás v Čechách říká: Pomoz si, a Bůh ti pomůže. To určitě platí. A nemusí být člověk právě Gott.“

Chci Vám proto ze srdce popřát do příštích let vše nejlepší, hodně zdraví a sil do další práce, spokojený, klidný život v kruhu vašich nejbližších. I když ten, ve Vašem případě, tvoří i velká část veřejnosti nejen v Česku, ale také za našimi hranicemi.

Václav Klaus