Je pravda, že ženy mu samy padaly do postele, ani se nemusel namáhat. Prahou tenkrát kolovaly fámy. Možná na nich tu a tam bylo zrnko pravdy. Například na té, že Matuška onemocněl syfi lisem a že se musí léčit. Nebo že se účastnil různých orgií, při nichž se čuralo z balkonu...

Fotogalerie
1 fotografie


Otce roky neviděl
Faktem je, že Waldemar na ženské trpěl. Poprvé se oženil už v osmnácti se slečnou Jiřinou. Rozvedli se po pěti letech. Jejich synovi Miroslavovi je dnes 55 let, pracuje jako knihovník v Hamburku a živí se také jako muzikant. Otci Waldemarovi je neuvěřitelně podobný. Také říká, že s tátou se vlastně celých 26 let neviděl hlavně kvůli tomu, že oba byli hodně zaměstnaní.

Ostře sledovaná Jitka
Po druhé krátké manželské epizodě se v roce 1964 při natáčení fi lmu Kdyby tisíc klarinetů seznámil s osmnáctiletou Jitkou Zelenohorskou. Ve fi lmu hrála jednu z chovanek dívčího penzionátu a velká sláva ji teprve čekala. O dva roky později totiž točila s režisérem Jiřím Menzelem oscarové Ostře sledované vlaky, v nichž měla nezapomenutelnou roli Zdeničky Svaté, které pan výpravčí (Josef Somer) razítkuje zadeček. V té době byl Waldemar právě na výsluní, jeden hit stíhal druhý.

Společně s Jitkou tvořili tehdy velmi populární dvojici. Byli považováni za jeden z nejhezčích párů v socialistickém »showbyznysu«. Jak vzpomínají jejich známí – Jitka zařizovala vše kolem Waldovy kariéry, aby byl včas na koncertech a na natáčení. Byla skutečně jeho oporou.

Smutný konec lásky Jenže...
Po pěti letech se na scéně objevila Olga Blechová, která tehdy zpívala v duu Olga a Irena. Waldemar se znovu zamiloval, a jak se ukázalo, tentokrát osudově. Za několik měsíců narazila Jitka na zamčené dveře jejich společného bytu na Václavském náměstí. Ze dne na den ji tam vystřídala Olga.

„Lidé se rozcházejí, na tom není neobvyklého. Ale způsob, jakým to udělal, mu neodpustím,“ řekla později Jitka, které je dnes 62 let. Ve 13. komnatě v ČT vzpomínala na své těžké osudy. Od rozchodu s Waldemarem jako by ji pronásledovalo neštěstí. Nevydařené manželství, tragická smrt jejího druhého partnera, Němce Petera. Třikrát jí vyhořel byt, několikrát byla vykradena, léčila si rakovinu tlustého střeva a v Německu musela zanechat kariéry herečky. Živila se jako prodavačka v obchodě s konfekcí. Dnes žije střídavě v Berlíně a Praze.

Vítězství cílevědomé Olgy
Jak se říká, »každá kapela má svou Yoko Ono«, která rozbije vztahy mezi muzikanty. Podobně prý působila i Olga mezi přáteli Waldemara. Dokonce se jí podařilo odstavit i jeho partnerku na jevišti Evu Pilarovou. Když pak Olga s Waldemarem v roce 1986 emigrovali, měla to většina jejich známých za zlé právě jí. Jenže, Waldemar byl zjevně na Floridě šťastný. Vychovával tu svého druhého syna Waldemara, kterému v době emigrace bylo sedm let.
Slávu si užíval mezi svými krajany, pohodu v luxusním bydlení a svou milovanou vlast po revoluci také mohl navštěvovat. Jako bonus tu měl zdravé mořské povětří, které mu prodloužilo život. Byť svůj boj s těžkým astmatem nakonec prohrál.