Zregenerovaný Dracula, dvaačtyřicetiletý Hůlka je typicky rozervaný, senzitivní Blíženec. Jemu lze věřit, když tvrdí: „Život funguje podle motýlího efektu. Stačí mávnutí křídla a vše je jiné…“ Jedním z těch pomyslných mávnutí byl zřejmě i moment, kdy náhle prozřel a zjistil, že Šárka je výzva pro život. A ona se v té chvíli zachvěla. Prostě se propojili. Byl to osudový, nečekaný mžik potvrzující fakt, že romantika hollywoodských dojáků, příběhy večerů pod lampou nejsou pouhým snem.

A Šárka to ve své zpovědi potvrzuje. „Vaříme společně večeři, koukáme na starý filmy… Dan má obrovský křídla, pod který mě schová.“ Prostě Pretty Woman v jevanském podání.. A já jen můžu sentimentálně doufat v povinný happy end: zásnubní prsten, svatba, děťátko, které by si Dan ve svém věku už zasloužil…

Fotogalerie
1 fotografie


Šárko, jak dlouho spolu s Danem fakticky chodíte? Určitě jste na začátku vztah tajili...
Jsme spolu krátce. A nic jsme netajili. My se shodli, že nemá smysl cokoliv skrývat. Je to jen na obtíž. Musíte se hlídat, dávat si pozor co říkáte, potají se objímáte... Takhle máme klid.

Je to láska? Vypadá to na lásku?
Je to láska. Notujeme si snad úplně ve všem. Nerada bych to zakřikla, ale je to tak.

Přišlo okouzlení jako blesk z nebe, nebo mělo ostýchavou, sondující předehru?

Byl to blesk! Známe se s Danem od zkoušek Draculy a já k němu vždycky vzhlížela. Byl hvězdou, která by se mnou nešla ani na kafe. Ale když k tomu kafi dojde, zjistíte, jak je hodnej, laskavej.... To ví všichni, co Dana víc znají. Zkrátka předehra nebyla. Padlo eso!

Vaše první velká láska, podnikatel Jakub Vytáček, k němuž jste se po rozchodu s fotografem Ludvíkem na čas vrátila, tvrdí, že se o vás a Danovi dozvěděl až z novin...
Ten článek mě nejdřív naštval a pak vlastně pobavil. "Nevěděl jsem, že jsme se rozešli," říkal. Hloupá odpověď...

Mimochodem, jak dlouho jste žila s fotografem Jakubem Ludvíkem. To také nebyl prchavý románek.
Nebyl to prchavý románek. Ale i zamilovaní lidé se rozchází, když to začne drhnout. To je realita. Bohužel.

Vzpomínanému Ludvíkovi bude tenhle rok čtyřicet, Hůlkovi teď bylo dvaačtyřicet. A vám je jedenadvacet. Nemáte trochu problém s tak velkým věkovým rozdílem?
Absolutně nemám. Znám spoustu párů, kde je mnohem větší věkový rozdíl. Možná lidi polemizují, zda je to láska. Jestli nemám jiné pragmatické úmysly. Ale ať si každý myslí, co chce. My si rozumíme a to je to důležité. Zní to jako fráze, ale opravdu máme krásný vztah.

Imponují vám starší muži? Máte dojem, že se od nich lecčemu naučíš?
Imponují? Tak bych to nenazvala. Já jsem holka z maloměsta a maminka mi vtloukla do hlavy, že rodina je to nejdůležitější. A starší muži už teoreticky mají ucelený názor na život. Chtějí děti, poskytnou ti zázemí... I v tom si s Danem rozumíme. Neříkám, že chci zítra počít, ale je to jedna z tisíce věcí, co spolu stejně cítíme. A hlavně, Dan má obrovský křídla, pod který mě schová, když jsem smutná, nemocná...

V jistém bulvárním magazínu o vás a Danovi psali, že jste  mu učarovala sexuální obratností a náruživostí… Ale vy jste se nechali slyšet, že to není sex, nýbrž vztah.
Co na to říct? Sex přece ke vztahu patří. Nebo ne?

Co teď momentálně děláte? Stíháte, když jste zamilovaná?
Stíhám krásně. Dan má taky hodně práce. Zkouší Nikitu, je pořád na korepeticích, ve studiu, na sále. Já taky pracuju. Většinou se scházíme až večer doma. O to si víc si spolu užíváme. Otevřeme si víno, vaříme spolu večeři, koukáme na starý filmy. Máme těžkou pohodu.

Bydlíte už spolu?
Dalo by se říct, že ano, i když oba máme svůj byt. Společný bydlení ale plánujeme. Máme vyhlídnutý byteček. V nejbližší době se budeme stěhovat.

Není to tak dlouho, kdy tisk spekuloval, dokonce bez otazníku referoval o poměru Dana Hůlky s Monikou Absolonovou. Je to vaše kolegyně, stýkáte se s ní v divadle. Jak vám je?
Já se na to Dana nikdy neptala. Myslím, že mi do toho nic není. Jestli něco bylo, tak je to minulost. Důležitá je současnost. S Monikou sedím v jedné šatně, mám ji moc ráda a v životě by mě nenapadlo s ní tohle řešit.

Čistě teoreticky: uvažovala jste o tom, že se s Danem rozejdete? A zůstanete ve stejném divadle? Nebyli byste první pár. Myslíte, že byste takovou situaci profesionálně ustála?

Samozřejmě, že se to může stát, ale ani na chvíli si to nechci připustit. Ono se sice říká "show must go on", ale asi by to bylo hodně těžký. Proto obdivuju všechny, co to zvládli. Nevím, jestli bych takovou situaci ustála.

Blíží se léto. Jaké plánujete prázdniny?
Já se těším na dámskou plachetnici, kterou si každoročně dáváme s holkami. Daník jede na závody do Řecka a pak bychom moc chtěli být na jachtě společně. Asi vyrazíme i na Šumavu na koně. Dan tam má stádečko. Nic nehrotíme. I jeden den za Prahou mi stačí, když jej strávím s ním.