„Walda v sobě měl zvláštní pokoru, dovedl se skvěle chovat. Když jsme na Vysočině točili film Všichni dobří rodáci (1967 až 1968), okamžitě zapadl do naší herecké party, přestože byl tehdy už velice slavný zpěvák,“ zavzpomínal na zesnulého přítele pro Blesk Radek Brzobohatý.

Opilce Zášínka si Matuška zahrál s velkou chutí
Autor: bonton zlín

Opilce Zášínka si Matuška zahrál s velkou chutí


„Jsme narozeni jen dva měsíce od sebe, stejný ročník, tak jsme spolu od toho natáčení často slavívali s kytarou a zpívali. Jako muzikant jsem obdivoval jeho krásné písničky a hlavně neobyčejnou a nezaměnitelnou barvu hlasu. Pokud mi to dovolila má herecká profese, chodíval jsem na jeho představení. Pak Matuška odešel do Ameriky, měli jsme se po letech sejít v Bostonu, ale Waldovi do toho něco nečekaně přišlo. Tak jsme se potom viděli až na jeho sedmdesátinách. Padli jsme si do náruče a brečeli jako malí kluci. S ním jste se mohli léta nevidět a pak to bylo při shledání, jako když jste ho naposled viděli včera.

Víte, Walda by nechtěl, abychom truchlili. Ani není důvod. Nejlepší roky si skutečně užil, nazpíval toho jako málokdo a je skoro neuvěřitelné, že lidé znají jeho písničky i po 45 letech a filmy s ním se dávají pořád! Já mám Waldu před očima, společné chvíle mi nikdo nevezme.“